Peanøttramen med sprøstekt tofu

Peanøttramen med sprøstekt tofu

Dette er en skikkelig smaksrik suppe med nudler, sprøstekt tofu, vårløk, koriander og chilicrisp.

Den er egentlig ganske kjapp å lage, men det er en del små oprasjoner som bør gjøres rett etter hverandre. Derfor anbefaler jeg på det sterkeste å kutte og måle opp alt før du starter med steking og koking. Vil du spare en gryte/en kokeplate kan du koke nudlene rett i suppen. Ha i så fall i 2,5 dl ekstra grønnsakskraft.

Hvor får jeg kjøpt ingrediensene?

Godt assorterte dagligvarebutikker pleier å ha alle råvarene til denne retten. Her er noen ekstra tips, skulle du ikke finne alle:

Tofu: asiatiske matvarebutikker, av og til helsekost og økologiske butikker

Chilicrisp: asiatiske matvarebutikker

Miso: asiatiske matvarebutikker og økologiske butikker, enkelte helsekostbutikker

Hoisinsaus: asiatiske matvarebutikker

Vegansk ramen med sprøstekt tofu

En umamirik og næringsrik nudelsuppe som ikke tar så altfor lang tid å lage.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g tofu
  • 1 hvitløksfedd
  • 6 stilker koriander
  • 1 vårløk
  • 1 ss olje
  • 100 g nudler
  • 4 ss hoisinsaus
  • chilicrisp

Suppe:

  • 1 ss rød currypaste
  • 1 ss miso
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup eller brunt sukker
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning/-pulver
  • 2,5 dl kokosmelk

Instructions
 

  • Riv tofu på den grove delen av et rivjern, hvitløk på den fine delen.
  • Grovhakk koriander, skjær vårløk i ringer.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i tofu og stek til den blir gyllen og sprø i kantene.
  • Mens tofuen steker kan du gjøre klar suppen (oppskrift under) og koke nudler etter anvisning på pakken.
  • Når tofuen er ferdigstekt rører du inn hvitløk og hoisinsaus, og setter ned varmen til medium/lav. La den surre i 4-5-6 minutter.

Suppe:

  • Ha en gryte på medium temperatur, og ha i currypaste, miso peanøttsmør, soyasaus og sirup. Rør det sammen til det blir en tykk, jevn masse.
  • Visp inn grønnsakskraft og kokosmelk, og la det småkoke i 5-10 minutter, mens du gjør klar resten av retten.

Servering:

  • Fordel nudlene i suppeskåler. Hell på suppen, topp med sprøstekt tofu, koriander, vårløk og chilicrisp.
Keyword nudelsuppe, ramen

Flere oppskrifter

  • Vegansk katsu curry

    Vegansk katsu curry

    Dette er virkelig en av mine favorittretter: grønnsaker paneres og stekes, og serveres med en supergod karrisaus. Denne retten er ren herming etter en de selger hos Wagamama. Jeg spiste deres veganske versjon med seitan sist gang jeg var der, men de har også en…

    Les mer

  • Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

    Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

    Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

    Les mer

  • Spicy “ramen”

    Spicy “ramen”

    Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til. 

    Les mer

  • Sushirestaurant-sukkererter

    Sushirestaurant-sukkererter

    Er du begeistret for de smaksrike edamamebønnene med chili, hvitløk og ingefær som ofte serveres på sushirestauranter?

    Les mer

  • Peanøttramen med sprøstekt tofu

    Peanøttramen med sprøstekt tofu

    Dette er en skikkelig smaksrik suppe med nudler, sprøstekt tofu, vårløk, koriander og chilicrisp. Den er egentlig ganske kjapp å lage, men det er en del små oprasjoner som bør gjøres rett etter hverandre. Derfor anbefaler jeg på det sterkeste å kutte og måle opp…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating