Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

Har du grønnsakskraft stående i kjøleskapet eller fryseren? Da kan du skikkelig lett lage denne nydelige nudelsuppen!

Jeg lager mye egen kraft, det er enkelt, smakfullt og ikke minst så er det en glimrende måte å få brukt opp grønnsaksrester og -avskjær på. I denne suppen bruker jeg en kraft med blant annet søtpotet, gulrot, sopp, vårløk og chili – det er helt perfekt i asiatiske supper! Du kan også fint bruke vanlig vann med buljongpulver, men da anbefaler jeg å i alle fall ha i litt chili for en mer spennende smak. Har du soppekstrakt tilgjengelig er det også kjempegodt i.

vegansk ramen

Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Lettlaget suppe, som blir ekstra god om du har grønnsakskraft på lur.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl edamamebønner
  • 50 g spinat
  • 50 g aromasopp
  • 50 g østerssopp
  • 8 dl grønnsakskraft*
  • 2 ss olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 150 g hvetenudler
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • La edamamebønner og spinat tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten. Bruker du frisk spinat kan du vaske og grovhakke den før bruk.
  • Skjær sopp i små biter. Kok opp grønnsakskraften i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur til i en stekepanne. Ha soppen i pannen, og stek til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  • Ha nudlene i kraften, og kok til de har al dente-konsistens. Rør inn edamamebønner og spinat de siste minuttene.
  • Ha over i suppeskåler, topp med stekt sopp og koriander.

Notes

*aller helst hjemmelaget kraft med et hint av chili, men vann med buljongpulver fungerer også (smaksett gjerne med litt chili)
Keyword nudelsuppe, ramen

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



1 thought on “Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner”

  • Denne er heeeelt fantastisk god. Måtte lage vanlig buljong som kraft og kanskje derfor i overkant mye chili m frø, men det lønnet seg. Fant også et uåpnet glass med trøffelsalsa i kjøleskapet – en julegave jeg aldri skjønte hvordan jeg kunne bruke, men her var det definitivt lurt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating