Spicy “ramen”

Spicy “ramen”

Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til. 

Så her er en variant jeg liker godt – der jeg tar noen snarveier som i hovedsak går ut på å bruke råvarer jeg allerede har hjemme, istedenfor å dra til en internasjonal matbutikk og kjøpe masse greier jeg kun ville ha brukt i nettopp denne retten. 

Snarveiene inkluderer at jeg bruker bruk miso (fordi det er det jeg har) istedenfor hvit, at jeg bruker grønnsakskraft istedenfor å lage en egen kraft, tahini istedenfor asiatisk sesampaste, Midsummer hot sauce istedenfor asiatisk chilipaste etc. 

Resultatet blir uansett skikkelig bra, med masse umami, en god dose chili, og gode toppinger som fint kan varieres. Får du tak i pak choi, for eksempel, så tipper jeg det smaker bedre enn brokkolien jeg endte opp med. 

Spicy ramen (vegansk)

Nydelig nudelsuppe med masse gode toppinger. Det som tar tid med denne oppskriften, er å forberede alt. Når du starter selve kokingen går det skikkelig fort.
5 from 1 vote
Prep Time 25 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 ss asiatisk sesampaste kan erstattes av tahini
  • 1 ss miso
  • 1 ss fermentert chilipaste eller chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl usøtet mandelmelk
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 200 g tykke hvetenudler udonnudler, eller noen som er merka ramen
  • olje til steking
  • 5 dl grønnsakskraft vann med buljongterning eller tilsvarende
  • 1 ss sesamolje

Forslag til toppinger:

  • dampet brokkoli
  • vårløk
  • revet gulrot
  • sesamfrø
  • chiliflak
  • fritert tofu se lenke til oppskrift under "notes"

Instructions
 

  • Rør sammen sesampaste, miso, chilipaste, soyasaus og mandelmelk i en liten bolle.
  • Finhakk sjalottløk, riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Gjør klar eventuelle toppinger.
  • Gjør klar kokevann til nudlene, slik at du kan legge nudlene oppi når suppen nærmer seg ferdig (sjekk pakken for koketid).
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær, og surr det i et par minutter.
  • Hell på kraft og misoblandingen, la det koke opp, og deretter småkoke i 5-6 minutter.
  • Hell i sesamolje, og smak eventuelt til med litt mer soyasaus eller chilipaste.
  • Ha nudlene i suppeskåler. Hell et par øser suppe over, og ha gode toppinger oppå der igjen. Jeg synes det er ekstra godt med litt vårløk, sesamfrø og chiliflak helt på toppen.
Keyword nudelsuppe, ramen

Flere oppskrifter

  • Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…

    Les mer

  • Jackfruit i peanøttsaus

    Jackfruit i peanøttsaus

    Nydelig bowl med kremet saus, stekt jackfruit og ovnsbakt søtpotet.

    Les mer

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

    Les mer



2 thoughts on “Spicy “ramen””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating