Jackfruit i peanøttsaus

Jackfruit i peanøttsaus

Nydelig bowl med kremet saus, stekt jackfruit og ovnsbakt søtpotet.

Jackfruit er og blir en av mine favorittingredienser å bruke når man skal etterligne kjøtt. Smaken er… totalt ulik, og ikke er denne frukten rik på protein heller, men konsistensen er superlik – og smak og protein kan fint tilsettes.

I denne retten bruker jeg bokhvetenudler og peanøttsmør for å få proteinprosenten opp, mens en umamirik saus gir retten en kjempegod smak.

På toppen valgte jeg å ta med ovnsbakte søtpotetskiver – men her kan du bruke det du vil av grønnsaker, og de kan både bakes, stekes eller dampes.

Personlig synes jeg det er godt når jackfruitbitene gir litt å tygge på. Synes du det er bedre med den sprøstekte varianten, kutter du dem tynnere og steker dem litt lengre på høy temperatur.

Jackfruit i peanøttsaus

Nydelig bowl med kremet saus, stekt jackfruit og ovnsbakt søtpotet.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje til steking
  • 0,5 søtpotet* av den store typen. Ev. 1 liten
  • 1 vårløk
  • 1 boks (ca. 400 g) jackfruit i vann eller lake ikke i sirup, da blir det for søtt
  • salt
  • 200 g bokhvetenudler eller andre nudler
  • 2 stilker koriander kan sløyfes

Kremet peanøttsaus

  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 dl peanøttsmør
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sitron- eller limesaft
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts chiliflak

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, gni det inn med litt olje.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm. Skjær vårløken i tynne ringer, prøv å holde de hvite og grønne delene adskilt. Hell laken av jackfruiten, tørk bitene kjapt med litt kjøkkenpapir og skjær dem deretter i lange strimler.
  • Fordel søtpotetskivene utover stekebrettet. Dryss på litt salt, sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter – til skivene er møre i konsistensen og gylne i fargen.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i jackfruitbitene, krydre med litt salt, og stek til de begynner å bli gylne – eller helt til de er sprøstekte (her kommer det an på hva du foretrekker). Ha i de hvite delene av vårløken mot slutten av steketiden.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen etterpå.
  • Lag sausen (fremgangsmåte under).
  • Når både jackfruit, nudler, saus og søtpotet er klare, er det på tide å sette sammen retten.
  • Ha nudlene over i stekepannen, vend dem sammen med jackfruiten. Hell deretter på sausen, og la det hele koke litt slik at sausen tykner.
  • Ha innholdet fra stekepannen over i dype tallerker, legg søtpotetskivene over, og topp med det grønne fra vårløken.

Kremet peanøttsaus

  • Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Ha dem i en bolle, tilsett de andre ingrediensene og rør det hele godt sammen.

Notes

*Søtpotet kan erstatte av andre rotgrønnsaker, eventuelt gresskar, om du foretrekker det. 
Keyword bowl, jackfruit, nudler

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

    Les mer

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

    Les mer

  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating