1boks(ca. 400 g) jackfruit i vann eller lakeikke i sirup, da blir det for søtt
salt
200gbokhvetenudlereller andre nudler
2stilkerkorianderkan sløyfes
Kremet peanøttsaus
1hvitløksfedd
2cmingefær
1,5dlkokosmelk
1dlvann
1dlpeanøttsmør
3sssoyasaus
1sssesamolje
1sssitron- eller limesaft
1ssmaisstivelse
1tsbrunt sukker
1tschiliflak
Instructions
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, gni det inn med litt olje.
Skrell søtpoteten og skjær den i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm. Skjær vårløken i tynne ringer, prøv å holde de hvite og grønne delene adskilt. Hell laken av jackfruiten, tørk bitene kjapt med litt kjøkkenpapir og skjær dem deretter i lange strimler.
Fordel søtpotetskivene utover stekebrettet. Dryss på litt salt, sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter - til skivene er møre i konsistensen og gylne i fargen.
Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i jackfruitbitene, krydre med litt salt, og stek til de begynner å bli gylne - eller helt til de er sprøstekte (her kommer det an på hva du foretrekker). Ha i de hvite delene av vårløken mot slutten av steketiden.
Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen etterpå.
Lag sausen (fremgangsmåte under).
Når både jackfruit, nudler, saus og søtpotet er klare, er det på tide å sette sammen retten.
Ha nudlene over i stekepannen, vend dem sammen med jackfruiten. Hell deretter på sausen, og la det hele koke litt slik at sausen tykner.
Ha innholdet fra stekepannen over i dype tallerker, legg søtpotetskivene over, og topp med det grønne fra vårløken.
Kremet peanøttsaus
Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
Ha dem i en bolle, tilsett de andre ingrediensene og rør det hele godt sammen.
Notes
*Søtpotet kan erstatte av andre rotgrønnsaker, eventuelt gresskar, om du foretrekker det.