Go Back

Spicy ramen (vegansk)

Nydelig nudelsuppe med masse gode toppinger. Det som tar tid med denne oppskriften, er å forberede alt. Når du starter selve kokingen går det skikkelig fort.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 ss asiatisk sesampaste kan erstattes av tahini
  • 1 ss miso
  • 1 ss fermentert chilipaste eller chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl usøtet mandelmelk
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 200 g tykke hvetenudler udonnudler, eller noen som er merka ramen
  • olje til steking
  • 5 dl grønnsakskraft vann med buljongterning eller tilsvarende
  • 1 ss sesamolje

Forslag til toppinger:

  • dampet brokkoli
  • vårløk
  • revet gulrot
  • sesamfrø
  • chiliflak
  • fritert tofu se lenke til oppskrift under "notes"

Instructions
 

  • Rør sammen sesampaste, miso, chilipaste, soyasaus og mandelmelk i en liten bolle.
  • Finhakk sjalottløk, riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Gjør klar eventuelle toppinger.
  • Gjør klar kokevann til nudlene, slik at du kan legge nudlene oppi når suppen nærmer seg ferdig (sjekk pakken for koketid).
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær, og surr det i et par minutter.
  • Hell på kraft og misoblandingen, la det koke opp, og deretter småkoke i 5-6 minutter.
  • Hell i sesamolje, og smak eventuelt til med litt mer soyasaus eller chilipaste.
  • Ha nudlene i suppeskåler. Hell et par øser suppe over, og ha gode toppinger oppå der igjen. Jeg synes det er ekstra godt med litt vårløk, sesamfrø og chiliflak helt på toppen.
Keyword nudelsuppe, ramen