Grønnkålboller med peanøttsaus

Grønnkålboller med peanøttsaus

I alle bokprosjekter, eller, i alle prosjekter der jeg lager mat i flere dager til ende. I alle de prosjektene finnes det en rett jeg går og småspiser på lenge etter bildene er tatt og kålen er blitt kaldt.

I Hele Stavanger leser, dyrker og spiser?

Denne oppskriften.

Jeg skrapte til og med stekespaden for å få med meg noen små biter som hadde klistret seg fast til den. Sausen ble spist med teskje. Mat akkurat i min gate.

Hvis du noen gang ser på en grønnkål og tenker «hva i all verden skal jeg gjøre jeg med denne?» – vel, her er svaret! Disse sprø, smaksrike grønnkålbollene med peanøttsaus er en helt nydelig måte å gjøre grønnkål både digg og mettende på.

Til to porsjoner blir dette et bra måltid. Eventuelt kan du legge til en frisk salat, noe godt brød eller ovnsbakte søtpotetskiver (stol på meg på den siste der, det funker).

Grønnkålboller med peanøttsaus

Disse sprø, smaksrike grønnkålbollene med peanøttsaus er en helt nydelig måte å gjøre grønnkål både digg og mettende på.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl vann
  • salt
  • 2 dl quinoa
  • 100 g grønnkål
  • 4 stilker koriander
  • olje til steking
  • 1 ss rød currypaste*
  • 2 toppa ss hvetemel
  • 2 toppa ss maisstivelse

Peanøttsaus:

  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss sirup
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts malt gurkemeie

Instructions
 

  • Kok opp vann og salt i en gryte. Skyll quinoa i kaldt vann, ha den deretter i det kokende vannet.
  • Ha på lokk og la det hele småkoke i ca. 15 minutter, til all væsken er absorbert. Skru av varmen, og la quinoaen stå med lokket på i 5 minutter til. Dersom det fortsatt er litt vann igjen i gryta, siler du av så mye du klarer.
  • Fjern de hardeste stilkene fra grønnkålen, og grovhakk resten. Det er viktig å hakke godt her, der som du har for store blader vil det bli vanskelig å forme boller.
  • Plukk bladene av korianderen.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i grønnkål, krydre med litt salt, og la det steke i noen minutter. Spar pannen til du skal steke bollene, du trenger ikke å vaske den først.
  • Ha quinoa, grønnkål, koriander og currypaste i en bolle, og rør det sammen. Ha i hvetemel og mais stivelse, og jobb det hele sammen til en deig som henger godt sammen. Lag en liten testbolle først.
  • Varm opp mer olje til medium/høy temperatur i stekepannen. Start med å steke testbollen, slik at du får sjekket om den henger sammen. Hvis den ikke gjør det, kan du jobbe inn litt mer maisstivelse.
  • Lag deretter boller av resten av deigen og stek dem. Når de har fått fin stekeskorpe på alle sidene, kan du skru ned varmen litt og la dem stå og kose seg fram til servering.

Peanøttsaus:

  • Visp sammen alle ingrediensene til peanøttsausen i en liten gryte. Sett den på middels varme, og varm opp. Når sausen begynner å koke, er den klar.

Notes

*currypaste kan inneholde mye chili, så dersom det er barn som skal spise denne retten, er det greit å være litt forsiktig her. 
Keyword grønnkål, quinoa

Flere oppskrifter

  • Grønnkålsmoothiebowl

    Grønnkålsmoothiebowl

    Grønnkål er – på linje med spinat – en super grønnsak å snike inn i smoothier. Ingen rene råvarer gir deg like sterk grønnfarge, samtidig bidrar den med masse god næring.

    Les mer

  • Sukkererter i krydret tomatsaus

    Sukkererter i krydret tomatsaus

    Noen grønnsaker stjeler rampelyset. Avokado? Har sin egen toast. Potet? En hel industri. Brokkoli? Elskes av helsefanatikeren (i alle fall til selfielinsen kommer fram).

    Les mer

  • Sushirestaurant-sukkererter

    Sushirestaurant-sukkererter

    Er du begeistret for de smaksrike edamamebønnene med chili, hvitløk og ingefær som ofte serveres på sushirestauranter?

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating