Gresskarhummus
Herlig dip med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskar er godt, hummus er godt, selvfølgelig er gresskarhummus godt! Denne varianten passer med falafel, i pitabrød, til kjeks, på pizza (!) og som dip med rå grønnsaker eller tortillachips til.
I lukket boks holder den seg en uke i kjøleskapet.
Gresskarhummus
Smaksrik og proteinrik dipp med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Ingredients
- 4 dl kikerter enten 1 boks hermetiske eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
- 2 dl gresskarpuré se oppskrift under
- 2 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
- 3 ss tahini
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 sitron
- 1 ts salt
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts paprikapulver
- eventuelt noen gresskarkjerner til å ha på toppen
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Smak eventuelt til med litt mer hvitløk, sitron og/eller salt.
- Servéres i skål eller på tallerken, topp gjerne med litt ekstra paprikapulver, gresskarkjerner og eventuelt litt ekstra olje.
Flere oppskrifter
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.