Gresskarburger

Gresskarburger

Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Basen er tredelt:

  1. en del kokt ris
    Dersom du ikke har kokt ris stående, kan du fint koke opp til denne oppskriften (den trenger ikke å avkjøles før bruk).
  2. en del ovnsbakte grønnsaker
    Her kan du virkelig ta det du har. Jeg bruker ofte denne oppskriften når jeg har litt halve og kvarte grønnsaksdeler liggende nederst i skuffen, gjerne av det slaget som begynner å bli mykt. Det eneste jeg anbefaler å ha med er litt løk.
  3. en del belgvekster
    Her er det greit å bruke den kartongen du har stående. Kikerter og hvite bønner er min favoritt, men du kan også bruke andre typer bønner eller linser. Bruker du linser bør du mose dem før du har i resten av ingrediensene bare, hvis ikke kan alt blir litt for finmost.

Så – med det i tankene – her er en startoppskrift som du kan variere som du vil:

 

gresskarburger vegansk oppskrift

Gresskarburger (resteburger)

Har du rester av kokt ris liggende, og gjerne litt diverse biter grønnsaker som snart bør brukes opp? Tryll dem om til skikkelig gode vegetarbugere med denne oppskriften!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Servings 6 burgere

Ingredients
  

  • 400 g grønnsaker jeg har brukt brokkoli, gresskar, sjalottløk, hvitløk og vårløk
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 4 dl kikerter 1 kartong, eller 2 dl som du bløtlegger og koker selv
  • 4 dl kokt ris eller 2 dl som du koker selv
  • brødsmuler eller griljermel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Skjær gresskar (eller rotgrønnsaker) i små terninger, grovhakk brokkoli (eller andre type kål), og skjær stilken i små terninger. Løk kan du dele i to eller fire, alt ettersom hvor store de er.
  • Fordel alle grønnsakene ut over stekebrettet, ha på olje, salt, spisskummen og paprikapulver, sett i ovnen og stek i cirka 10 minutter. Når de er ferdige tar du brettet ut, men lar ovnen stå på.
  • Sil laken av kikertene, skyll dem med vann, og ha dem over i en bolle (dersom du bruker stavmikser) eller foodprocessor. Dersom du har erstattet kikerter med linser, bør du kjøre dem noen runder med stavmikser eller foodprocessor, slik at de begynner å bli moste, før du har i resten.
  • Tilsett den kokte risen og de ovnsbakte grønnsakene. Bruk stavmikser og kjør den kjapt gjennom – målet er at det skal moses litt, men fortsatt være en del biter igjen av både grønnsaker og kikerter. På den måten får vi luft inn i burgeren, og det blir lettere å få den saftig.
  • Form burgere av farsen, vend dem i brødsmuler, og ha dem tilbake på stekebrettet. Jeg pleier å snu bakepapiret før burgerne kommer på.
  • Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter. Servér burgerne med godt tilbehør.
Keyword burger, restemat

Flere oppskrifter

  • Veganmisjonens quinoaboller

    Veganmisjonens quinoaboller

    Alle vet hvordan man lager kjempegod restemiddag av gårsdagens kokte ris, men hva med quinoaen…? Jo nå skal du høre.

  • Gresskarburger

    Gresskarburger

    Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Basen er tredelt: Så – med det i tankene – her er en startoppskrift som du kan variere som du vil:   Flere oppskrifter

  • Falafel med hummus og potetbåter

    Falafel med hummus og potetbåter

    Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating