Go Back
gresskarburger vegansk oppskrift

Gresskarburger (resteburger)

Har du rester av kokt ris liggende, og gjerne litt diverse biter grønnsaker som snart bør brukes opp? Tryll dem om til skikkelig gode vegetarbugere med denne oppskriften!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Servings 6 burgere

Ingredients
  

  • 400 g grønnsaker jeg har brukt brokkoli, gresskar, sjalottløk, hvitløk og vårløk
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 4 dl kikerter 1 kartong, eller 2 dl som du bløtlegger og koker selv
  • 4 dl kokt ris eller 2 dl som du koker selv
  • brødsmuler eller griljermel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Skjær gresskar (eller rotgrønnsaker) i små terninger, grovhakk brokkoli (eller andre type kål), og skjær stilken i små terninger. Løk kan du dele i to eller fire, alt ettersom hvor store de er.
  • Fordel alle grønnsakene ut over stekebrettet, ha på olje, salt, spisskummen og paprikapulver, sett i ovnen og stek i cirka 10 minutter. Når de er ferdige tar du brettet ut, men lar ovnen stå på.
  • Sil laken av kikertene, skyll dem med vann, og ha dem over i en bolle (dersom du bruker stavmikser) eller foodprocessor. Dersom du har erstattet kikerter med linser, bør du kjøre dem noen runder med stavmikser eller foodprocessor, slik at de begynner å bli moste, før du har i resten.
  • Tilsett den kokte risen og de ovnsbakte grønnsakene. Bruk stavmikser og kjør den kjapt gjennom - målet er at det skal moses litt, men fortsatt være en del biter igjen av både grønnsaker og kikerter. På den måten får vi luft inn i burgeren, og det blir lettere å få den saftig.
  • Form burgere av farsen, vend dem i brødsmuler, og ha dem tilbake på stekebrettet. Jeg pleier å snu bakepapiret før burgerne kommer på.
  • Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter. Servér burgerne med godt tilbehør.
Keyword burger, restemat