Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Skjær gresskar (eller rotgrønnsaker) i små terninger, grovhakk brokkoli (eller andre type kål), og skjær stilken i små terninger. Løk kan du dele i to eller fire, alt ettersom hvor store de er.
Fordel alle grønnsakene ut over stekebrettet, ha på olje, salt, spisskummen og paprikapulver, sett i ovnen og stek i cirka 10 minutter. Når de er ferdige tar du brettet ut, men lar ovnen stå på.
Sil laken av kikertene, skyll dem med vann, og ha dem over i en bolle (dersom du bruker stavmikser) eller foodprocessor. Dersom du har erstattet kikerter med linser, bør du kjøre dem noen runder med stavmikser eller foodprocessor, slik at de begynner å bli moste, før du har i resten.
Tilsett den kokte risen og de ovnsbakte grønnsakene. Bruk stavmikser og kjør den kjapt gjennom - målet er at det skal moses litt, men fortsatt være en del biter igjen av både grønnsaker og kikerter. På den måten får vi luft inn i burgeren, og det blir lettere å få den saftig.
Form burgere av farsen, vend dem i brødsmuler, og ha dem tilbake på stekebrettet. Jeg pleier å snu bakepapiret før burgerne kommer på.
Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter. Servér burgerne med godt tilbehør.