Ovnsbakt søtpotetcurry
Hohoho så godt!
Jeg elsker søtpotet. Jeg elsker curry. Og ovnsbakt mat? Stor tilhenger.
Dette er rett og slett en supergod variant, der vi har i masse godsaker som får bakes sammen i ovnen. Resultatet er nydelig smak og “restaurantcurry-konsistens”.
I tillegg slipper du å henge over grytene, og la ovnen gjøre jobben. Og det er jo digg.
Retten kan serveres som den er uten noe tilbehør til. På bildene her har jeg likevel servert den med ris og mangochutney, fordi jeg synes det er så godt. Da holder oppskriften til fire porsjoner.
Dersom du dropper risen får du nok til to (store) porsjoner.
Ovnsbakt søtpotetcurry
Ingredients
- 200 g tørka linser brune eller grønne
- 600 g søtpotet ca. 2 mellomstore
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk eller annen listen løk
- 2 cm ingefær
- 1 ss olje til steking
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss spisskummen
- 1 ss garam masala
- 5 dl kokosmelk
- 8 dl knuste eller hakkede tomater (2 bokser/kartonger)
- 2,5 dl vann
- salt
- pepper
- 1 sitron
- 4 stilker koriander
- ris til servering
- mangochutney til servering
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft), og finn fram en gryte som tåler å stå i ovn.
- Bløtlegg linsene i litt vann mens du gjør klar resten. Har du tid er det best å legge dem i bløt noen timer før oppstart.
- Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær.
- Sett gryten på komfyren, ha i litt olje og varm den opp til medium temperatur. Ha i hvitløk, sjalottløk, ingefær, gurkemeie, spisskummen og garam masala, og la det steke i noen minutter.
- Ha deretter i søtpotetterningene, kokosmelk, knuste tomater, vann, salt, pepper og saften fra sitronen. Sil vannet av linsene og ha i dem også. Rør godt sammen.
- Ha lokk på gryten, og flytt den fra komfyren og inn i stekeovnen. La den stå der i 50-55 minutter.
- Ta ut, juster eventuelt med litt mer krydder, og server retten rykende varm. Jeg synes at det smaker godt med litt koriander på toppen, og ris og mangochutney ved siden av.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig
Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…
-
Indisk linsegryte med søtpotet
En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris.
-
Søtpotet- og blomkålsuppe
Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.
-
Tikka masala med søtpotet og blomkål
Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.
-
Indisk festtallerken
Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naanbrød og ris.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.
6 thoughts on “Ovnsbakt søtpotetcurry”
Leave a Reply
kan jeg bruke en sånn lasagneform? eller blir det for lite i ovnen?
(jeg har ingen gryter som kan være i ovnen) jeg ser på bloggen din og lager matplan etter dine oppskrifter hver uke, elsker middagene dine! <3
Takk for all hjelpen du har gitt meg gjennom hver dag/uke 🙂
Dersom størrelsen holder alt, så går det nok helt fint det også 🙂 Veldig hyggelig å høre at du finner hjelp i bloggen! <3
Tror dette her er favorittretten min.. Har laget den igjen og igjen… og igjen!
Fantastisk god!
SÅ KOSELIG å høre!! 😀
Hurra 🙂 🙂
Denne syns jeg var litt tam!