Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft), og finn fram en gryte som tåler å stå i ovn.
Bløtlegg linsene i litt vann mens du gjør klar resten. Har du tid er det best å legge dem i bløt noen timer før oppstart.
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær.
Sett gryten på komfyren, ha i litt olje og varm den opp til medium temperatur. Ha i hvitløk, sjalottløk, ingefær, gurkemeie, spisskummen og garam masala, og la det steke i noen minutter.
Ha deretter i søtpotetterningene, kokosmelk, knuste tomater, vann, salt, pepper og saften fra sitronen. Sil vannet av linsene og ha i dem også. Rør godt sammen.
Ha lokk på gryten, og flytt den fra komfyren og inn i stekeovnen. La den stå der i 50-55 minutter.
Ta ut, juster eventuelt med litt mer krydder, og server retten rykende varm. Jeg synes at det smaker godt med litt koriander på toppen, og ris og mangochutney ved siden av.