Spinatkorma

Spinatkorma

Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang.

Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

Heldigvis hadde jeg et svært godt utvalg i krydderhyllen min, og tørrvareskuffen var heller ikke akkurat tom. Jeg laget en skikkelig kremet saus av knuste tomater, vann, kokosmelk og cashewnøtter, og satte smak på det hele med løk, hvitløk og en hel haug med krydder. Noen tørka linser fikk også bli med, for proteinprosenten sin skyld. 

Servert med ris og hjemmelaga nektarinchutney ble det er skikkelig vellykka måltid – og det bare med ting fra skapene!

Spinatkorma

Nydelig middagsrett der vi lager kremet saus av kokosmelk og cashewnøtter.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 65 g cashewnøtter
  • 200 g frossen spinat
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl knuste eller hakkede tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • olje til steking
  • ris til servering
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts chilipulver
  • 0,5 ts kanel
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl røde linser
  • salt
  • ev. chutney til servering

Instructions
 

  • Bløtlegg cashewnøttene i vann og tin spinaten på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk.
  • Ha 2,5 dl vann, knuste tomater og kokosmelk i en foodprocessor eller blender. Sil vannet av cashewnøttene og ha dem oppi og. Kjør til du har en jevn væske.
  • Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha malt koriander, gurkemeie, chilipulver, kanel, spisskummen og pepper i gryten med løken, og la det surre i et par minutter til.
  • Rør inn linser, og hell på væsken fra foodprocessoren.
  • La det hele koke opp, deretter småkoke til linsene er gått i oppløsning.
  • Rør inn spinaten, og la kormaen putre til den har blandet seg godt ut i sausen. Smak til med salt.
  • Server retten rykende varm med ris og ev. chutney.
Keyword korma, spinat

Godt tilbehør

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

  • Plommechutney

    Plommechutney

    Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat. 

  • Eplechutney

    Eplechutney

    Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating