Nektarinchutney

Nektarinchutney

Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

Sommeren 2023 hadde jeg i én måned shoppestopp på mat. Jeg hadde skikkelig stor tro på prosjektet, spesielt siden jeg hadde massevis av tørka linser, masse ris og masse indiske kryddere liggende. Kombinert med en del hermetiske tomater og kokosmelk, så jeg for meg en lettvint måned med indisk mat.

Nuvel. En essensiell matvare jeg kjapt fant ut at jeg mangla var chutney. Og for meg er det altfor obligatorisk til indisk mat.

Heldigvis hadde jeg en kurv nektariner i kjøleskapet – godt modne til og med – og de ble ganske snart kokt til chutney. Veldig smaksrikt – og en skikkelig god måte å bruke opp frukt som begynner å bli litt for moden til å spises rå.

Nektarinchutney

Nydelig saus som passer perfekt til indisk mat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course saus
Cuisine indisk
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 4 nektariner helst godt modne
  • 1 rødløk
  • 0,5-1 rød chili kommer an på hvor sterkt du liker det
  • 2 cm fersk ingefær eller 1 ts malt ingefær
  • 1 kanelstang eller 1 ts malt kanel
  • 4 nellikspikere eller 0,5 ts malt nellik
  • 1 ss eddik f.eks. vanlig lys eddik, eplesidereddik, hvitvinseddik eller jordbæreddik
  • 4 ss sukker
  • ev. litt vann
  • ev. bitte litt salt

Instructions
 

  • Skjær nektarinene i terninger. Grovhakk løk og chili, finhakk eller riv ingefær dersom du bruker fersk.
  • Ha deretter alt utenom vann og salt i en gryte. Dersom du bruker nellikspikere, anbefaler jeg å ha dem i en krydderpose eller teklype, slik at du slipper å lete etter dem når chutneyen er ferdig (de er så små, og forsvinner fort).
  • Ha det hele koke opp, og deretter småkoke til det begynner å bli skikkelig seigt. Det tar ca. en halv time. Ha eventuelt i litt vann om det blir for tykt, og smak til med litt salt om du ønsker det.
  • Fisk ut eventuell kanelstang og nellik.
  • Servér chutneyen med en gang, eller oppbevar den i lukket glass fram til bruk. Dersom glasset er helt rent (sterilt) kan den fint stå flere måneder i kjøleskap.
Keyword chutney, nektarin

Flere oppskrifter

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme. Sommeren 2023 hadde jeg i én måned shoppestopp på mat. Jeg hadde skikkelig stor tro på prosjektet, spesielt siden jeg hadde massevis av tørka linser, masse ris og masse…

  • Plommechutney

    Plommechutney

    Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat. 

  • Hvitløksnaan

    Hvitløksnaan

    Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating