Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

Der jeg handler ligger kiloprisen på de norske på rundt 30 kroner, og det er – i min mening – nesten gratis. Mye god mat for pengene (det er litt skall og kjerner, ja, men de utgjør lite av vekten), og etter to år med forsøk på gresskar i kjøkkenhagen, så vet jeg at det i alle fall er mer komplisert å dyrke enn sukkererter…

En av mine favorittoppskrifter på bloggen er denne gresskargryten med peanøtter, grønn curry og kokosmelk. Her har jeg prøvd å lage den i suppevariant. Ok, så hadde jeg ikke grønn currypaste liggende, men jeg hadde ingefær, løk, hvitløk, chili og lime – og den kvintetten utgjør mye av smaken jeg er så glad i i grønn curry.

Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

En nydelig, fyldig og varmende suppe med smak av Thailand.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 600 g gresskar
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili ev. grønn
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver ev. grønnsakskraft
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 lime
  • salt
  • 2 ss gresskarkjerner ev. grovhakka peanøtter
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts chiliflak kan sløyfes

Instructions
 

  • Rens gresskaret: del det i to, skjær av skallet og skrap ut frøene. Skjær det deretter i store biter.
  • Grovhakk sjalottløk, løk, chili og ingefær.
  • Varm opp litt olje i en gryte. Ha i sjalottløk, løk, chili og ingefær, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter gresskar, vann med buljongterning, peanøttsmør og kokosmelk (spar gjerne bitte litt kokosmelk til topping), og kok det opp.
  • Skru ned temperaturen noe, og la det hele småkoke til gresskarbitene er møre, det tar ca. 15 minutter.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser, i en blender eller i en foodprocessor (pass på så du ikke brenner deg!). Smak eventuelt til med litt salt.
  • Ha suppen over i suppeskåler, topp med resten av kokosmelken, gresskarkjerner, koriander og chiliflak.
Keyword gresskar, gresskarsuppe

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating