Go Back

Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

En nydelig, fyldig og varmende suppe med smak av Thailand.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 600 g gresskar
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili ev. grønn
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver ev. grønnsakskraft
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 lime
  • salt
  • 2 ss gresskarkjerner ev. grovhakka peanøtter
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts chiliflak kan sløyfes

Instructions
 

  • Rens gresskaret: del det i to, skjær av skallet og skrap ut frøene. Skjær det deretter i store biter.
  • Grovhakk sjalottløk, løk, chili og ingefær.
  • Varm opp litt olje i en gryte. Ha i sjalottløk, løk, chili og ingefær, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter gresskar, vann med buljongterning, peanøttsmør og kokosmelk (spar gjerne bitte litt kokosmelk til topping), og kok det opp.
  • Skru ned temperaturen noe, og la det hele småkoke til gresskarbitene er møre, det tar ca. 15 minutter.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser, i en blender eller i en foodprocessor (pass på så du ikke brenner deg!). Smak eventuelt til med litt salt.
  • Ha suppen over i suppeskåler, topp med resten av kokosmelken, gresskarkjerner, koriander og chiliflak.
Keyword gresskar, gresskarsuppe