Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. 

Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett fantastisk godt. 

I år har jeg hatt sykt mange epler, og valgte derfor å lage to typer eplemos: en helt vanlig med sukker, og en med sukker og kanel. Sistnevnte er helt nydelig i denne desserten, men det fungerer med den vanlige varianten og. 

Tilslørte bondepiker

Nydelig tradisjonsdessert med epler, stekte brødsmuler og masse pisket krem. Tidsberegningen her tar høyde for at du allerede har eplemos. Skal du koke det selv, tar det litt lengre tid, og eplemosen bør få avkjøles før bruk i denne desserten.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 ss olje eller vegansk margarin – 1 dl brødsmuler
  • 1 dl brødsmuler ev. griljermel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts kanel
  • 1,5 dl plantefløte til visping
  • 1,5 dl eplemos (oppskrift under)

Eplemos (nb. dette er nok til svært mange porsjoner)

  • 1 kg epler
  • 1 dl vann
  • 125 g sukker
  • eventuelt litt kanel

Instructions
 

  • Varm opp olje eller margarin til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i brødsmuler, 1 ts sukker og 1 ts kanel, og stek til det blir knasete.
  • Ha brødsmulene over i en skål (blir de liggende i pannen blir de kjapt brente).
  • Pisk fløte og 1 ts sukker til krem.
  • Rett før servering legger du eplemos, krem og brødsmuler lagvis i porsjonsskåler eller en større serveringsskål.

Eplemos

  • Skjær eplene i mindre biter, kast kjerner og stilk.
  • Kok opp vannet i en gryte. Skru ned til medium temperatur, og ha i eplene. Rør av og til.
  • Ha i sukker (og eventuelt kanel). Kok til eplene begynner å bli oppløste, ca. 30 minutter.
  • Avkjøl eplemosen. Det du ikke skal bruke i desserten kan du ha over i et rent (sterilt), lufttett glass, og oppbevare det i kjøleskap.
Keyword eple

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Grove eplepannekaker

    Grove eplepannekaker

    Sunnere pannekaker med grovt mel og naturlig søtning. 

  • Saftig eplekake

    Saftig eplekake

    En sikker vinner.  Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? er den vanlige reaksjonen når jeg serverer denne kaken. Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Det er bare tull! Her har vi en fantastisk…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating