Rabarbrasmuldrepai

Rabarbra er fortsatt i sesong, og jeg får virkelig ikke nok av den! Kanskje fordi den er det eneste i kjøkkenhagen som er klar til høsting, vi skal ikke se bort ifra det, men den er også virkelig kjekk å bruke.
Muligens det også har noe å gjøre med at jeg først og fremst bruker rabarbra i kaker og desserter?
Den er nemlig strålende god i kombinasjon med noe søtt, og veldig gjerne varmebehandlet. Som i denne smuldrepaien. Ganske enkel å lage, stekeovnen gjør mesteparten av innsatsen. Spis paien som den er, eller veldig gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis til.
Oppskriften er hentet fra fagboken Plantebasert kosthold, som jeg har bidratt med oppskrifter til.



Smuldrepai med rabarbra
Ingredients
- 50 g nøtter
- 50 g hvetemel eller havremel
- 50 g havregryn
- 50 g sukker
- 100 g vegansk margarin.
Fyll
- 400 g rabarbra
- 50 g sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ts vanilje
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader (eller 180 grader varmluft). Finn fram en paiform, eventuelt en mellomstor ildfast form.
- Skjær rabarbra i mindre biter, ha i en bolle og vend inn sukker, potetmel og vanilje.
- Ha fyllet nederst i formen, topp med smuldredeigen.
- Bak i 25-30 minutter, til smuldretoppingen har godt med gylne topper.
- Server smuldrepaien lun, gjerne sammen med litt is og/eller pisket plantekrem.
Flere oppskrifter
-
Ti veganske salater til sommer, piknik og grill
Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.