Rabarbrasmuldrepai
Rabarbra er fortsatt i sesong, og jeg får virkelig ikke nok av den! Kanskje fordi den er det eneste i kjøkkenhagen som er klar til høsting, vi skal ikke se bort ifra det, men den er også virkelig kjekk å bruke.
Muligens det også har noe å gjøre med at jeg først og fremst bruker rabarbra i kaker og desserter?
Den er nemlig strålende god i kombinasjon med noe søtt, og veldig gjerne varmebehandlet. Som i denne smuldrepaien. Ganske enkel å lage, stekeovnen gjør mesteparten av innsatsen. Spis paien som den er, eller veldig gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis til.
Oppskriften er hentet fra fagboken Plantebasert kosthold, som jeg har bidratt med oppskrifter til.
Smuldrepai med rabarbra
Ingredients
- 50 g nøtter
- 50 g hvetemel eller havremel
- 50 g havregryn
- 50 g sukker
- 100 g vegansk margarin.
Fyll
- 400 g rabarbra
- 50 g sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ts vanilje
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader (eller 180 grader varmluft). Finn fram en paiform, eventuelt en mellomstor ildfast form.
- Skjær rabarbra i mindre biter, ha i en bolle og vend inn sukker, potetmel og vanilje.
- Ha fyllet nederst i formen, topp med smuldredeigen.
- Bak i 25-30 minutter, til smuldretoppingen har godt med gylne topper.
- Server smuldrepaien lun, gjerne sammen med litt is og/eller pisket plantekrem.
Flere oppskrifter
-
Rabarbrasmuldrepai
Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…