Hvitløksmarinert sopp
Herlig sopp med hvitløk, balsamico, soyasaus og sennep – en nydelig tapasrett!
Jeg er skikkelig svak for måltider som består av masse småretter. Når jeg lager den typen mat så tør jeg ofte eksperimentere med litt nye greier, kanskje fordi det ikke gjør noe om ikke alt blir helt supert.
Slik kom denne oppskriften inn i livet mitt.
Marinert sopp kan være skikkelig godt om det gjøres riktig, men det er ikke det jeg kommer på å lage til vanlig. Heldigvis tok jeg sjansen på disse her, og det ble riktig så godt.
De passer best når de serveres i selskap av andre småretter, men du kan også bruke dem på toppen av pizza og pasta, for eksempel.
Hvitløksmarinert sopp
Ingredients
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ss balsamicoeddik
- 3 ss soyasaus
- 1 ss lønnesirup eller annen sirup/sukker
- 1 ts sennep
- 1 ss olivenolje
- salt
- pepper
- 12 aromasopp
- 4 stilker bladpersille
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
- Riv hvitløken. Ha en i en bolle og rør inn eddik, soyasaus, sirup, sennep, olivenolje, salt og pepper. Ha i soppen og vend den godt inn i marinaden.
- Ha over i den ildfaste formen, sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.
- Grovhakk persille og ha over før servering.
- Soppen kan serveres både varm, lun og kald.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!