Hvitløksmarinert sopp

Hvitløksmarinert sopp

Herlig sopp med hvitløk, balsamico, soyasaus og sennep – en nydelig tapasrett!

Jeg er skikkelig svak for måltider som består av masse småretter. Når jeg lager den typen mat så tør jeg ofte eksperimentere med litt nye greier, kanskje fordi det ikke gjør noe om ikke alt blir helt supert.

Slik kom denne oppskriften inn i livet mitt.

Marinert sopp kan være skikkelig godt om det gjøres riktig, men det er ikke det jeg kommer på å lage til vanlig. Heldigvis tok jeg sjansen på disse her, og det ble riktig så godt.

De passer best når de serveres i selskap av andre småretter, men du kan også bruke dem på toppen av pizza og pasta, for eksempel.

vegansk marinert tapassopp oppskrift vegetarbloggen

Hvitløksmarinert sopp

Lettvint tapasrett med masse umami, der sopp marineres og bakes.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup eller annen sirup/sukker
  • 1 ts sennep
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 12 aromasopp
  • 4 stilker bladpersille

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
  • Riv hvitløken. Ha en i en bolle og rør inn eddik, soyasaus, sirup, sennep, olivenolje, salt og pepper. Ha i soppen og vend den godt inn i marinaden.
  • Ha over i den ildfaste formen, sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.
  • Grovhakk persille og ha over før servering.
  • Soppen kan serveres både varm, lun og kald.
Keyword fritert sopp, smårett

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

    Les mer

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating