Go Back
vegansk marinert tapassopp oppskrift vegetarbloggen

Hvitløksmarinert sopp

Lettvint tapasrett med masse umami, der sopp marineres og bakes.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup eller annen sirup/sukker
  • 1 ts sennep
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 12 aromasopp
  • 4 stilker bladpersille

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
  • Riv hvitløken. Ha en i en bolle og rør inn eddik, soyasaus, sirup, sennep, olivenolje, salt og pepper. Ha i soppen og vend den godt inn i marinaden.
  • Ha over i den ildfaste formen, sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.
  • Grovhakk persille og ha over før servering.
  • Soppen kan serveres både varm, lun og kald.
Keyword fritert sopp, smårett