Nudelsalat

Nudelsalat

Superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt. 

Okei, jeg er svak for raske nudelretter. Det er bare å innrømme. Legger du til litt chili, hvitløk og peanøttsmør så har jeg rett og slett lite å slå tilbake med.

Denne retten lager du i full fart, og er supert om du rett og slett må ha litt kjapp og god mat på bordet. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har. Noen sprøstekte tofu- eller tempehbiter her er heller ikke å forakte…

veganske nudler i peanøttsaus oppskrift vegetarbloggen vegetarisk

Nudelsalat med peanøttdressing

Lettvint nudelsalat med en supergod dressing. Kan fint styles opp med litt stekt tofu eller tempeh.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • 200 g hvetenudler eventuelt risnudler
  • 3 ss sesamfrø

Peanøttdressing:

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 dl peanøttsmør
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss chilisaus gjerne Sriracha
  • 1 lime

Instructions
 

  • Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
  • Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
  • Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.

Peanøttdressing:

  • Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.
Keyword nudler

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating