Go Back
veganske nudler i peanøttsaus oppskrift vegetarbloggen vegetarisk

Nudelsalat med peanøttdressing

Lettvint nudelsalat med en supergod dressing. Kan fint styles opp med litt stekt tofu eller tempeh.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • 200 g hvetenudler eventuelt risnudler
  • 3 ss sesamfrø

Peanøttdressing:

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 dl peanøttsmør
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss chilisaus gjerne Sriracha
  • 1 lime

Instructions
 

  • Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
  • Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
  • Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.

Peanøttdressing:

  • Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.
Keyword nudler