Lynrask nudelsalat

Lynrask nudelsalat

Raskt og godt, og supplerer du med litt nøtter eller kikerter har du plutselig en full middag. 

Nudelsalat er en av mine favorittretter, og om du vil så kan du lage en ny variant hver eneste dag. Jeg pleier å koke nudler og ha i enten rå grønnsaker skjæret i staver eller ringer, eller å steke litt grønnsaker før jeg har de i. Risnudler finnes i ulike varianter, både tynne, vanlige og nesten som tagliatelle, det finnes også mange kjempegode hvetenudler. Bare pass opp for eggnudlene, da er ikke retten vegansk lenger.

For et skikkelig proteinrikt måltid har jeg i noen kokte kikerter eller bønner, eller ulike nøtter og kjerner. Jeg må innrømmet at peanøtter er en favoritt.

I dressingen her har jeg i sesamolje, soyasaus og lønnesirup, sammen med chili, hvitløk og ingefær. Jeg elsker den kombinasjonen. Sesamoljen gir det hele en litt ristet smak, og er virkelig en av mine favoritter på kjøkkenet. Den selges i godt assorterte dagligvarebutikker og internasjonale matbutikker. Har du ikke fersk hvitløk og ingefær kan du bruke i tørket form (krydderglass), og har du ikke chilisaus kan du bruke chilipulver eller finhakket fersk chili.

Vil du ha retten glutenfri bruker du soyasaus uten gluten (og bytter ikke ut risnudlene med andre nudler).

Lynrask nudelsalat

Raskt og godt, og supplerer du med litt nøtter eller kikerter har du plutselig en full middag. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course salat, smårett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 ss sesamfrø
  • 400 g risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 200 g sukkererter
  • 2 vårløk
  • 200 g bønnespirer

Dressing:

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss ristet sesamolje
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 1-2 ss chilisaus etter smak

Instructions
 

  • Rist sesamfrøene lett i en varm og tørr stekepanne.
  • Kok nudlene møre i godt med vann, sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
  • Skrell gulrøttene og skjær de i tynne skiver (bruk en mandolin om du har). Skjær sukkerertene i litt mindre biter. Skjær vårløk i ringer.
  • Ha nudler, gulrøtter, sukkererter og bønnespirer i en bolle, vend inn dressingen (oppskrift under). Ha i serveringsskål og dryss sesamfrø og vårløk på toppen.
  • Salaten tåler fint å stå et døgn før servering, pass bare på at den er tildekket og står kaldt.

Dressing:

  • Skrell og riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn soyasaus, sesamolje og lønnesirup. Smak til slutt til med chilisaus.
Keyword nudelsalat, nudler

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating