Go Back

Lynrask nudelsalat

Raskt og godt, og supplerer du med litt nøtter eller kikerter har du plutselig en full middag. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course salat, smårett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 ss sesamfrø
  • 400 g risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 200 g sukkererter
  • 2 vårløk
  • 200 g bønnespirer

Dressing:

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss ristet sesamolje
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 1-2 ss chilisaus etter smak

Instructions
 

  • Rist sesamfrøene lett i en varm og tørr stekepanne.
  • Kok nudlene møre i godt med vann, sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
  • Skrell gulrøttene og skjær de i tynne skiver (bruk en mandolin om du har). Skjær sukkerertene i litt mindre biter. Skjær vårløk i ringer.
  • Ha nudler, gulrøtter, sukkererter og bønnespirer i en bolle, vend inn dressingen (oppskrift under). Ha i serveringsskål og dryss sesamfrø og vårløk på toppen.
  • Salaten tåler fint å stå et døgn før servering, pass bare på at den er tildekket og står kaldt.

Dressing:

  • Skrell og riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn soyasaus, sesamolje og lønnesirup. Smak til slutt til med chilisaus.
Keyword nudelsalat, nudler