Ovnsbakt falafel

Ovnsbakt falafel

Det beste jeg vet – i enda litt sunnere variant!

Se bare på disse ingrediensene! Her er det mye som er bra for deg! Hvetemelet og saltet er vel det eneste det er mulig for noen å sette spørsmålstegn med, resten er bare næringsgaver fra naturen. For å gjøre falaflene enda sunnere enn vanlig så baker vi de i ovn, da slipper vi unna med bare bittelitt olje

Ovnsbakt falafel

Knallgod falafel som du enkelt baker i ovn.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging (minst) 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine midtøsten
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker persille
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 dl hvetemel (cirkamengde)
  • litt olje

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i minst åtte timer. Sil av vannet.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha sjalottløk, hvitløk, chili, persille, koriander, spisskummen og salt i en foodprocessor og kjør det til ganske små biter. Ha i kikertene og kjør til de er i grove biter.
  • Ha i hvetemel og kjør til det begynner å klebre, ikke lenger. Du ønsker deg en ganske grov, klebrig masse som det går an å forme boller av.
  • Pensle bakepapiret med litt olje. Form boller av falafeldeigen og fordel utover på brettet.
  • Bak i 10-15 minutter, snu gjerne falaflene halvveis.
  • Servér rykende varme, gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør (se forslag under).
Keyword falafel, meze

Forslag til falafeltilbehør

  • Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

    Oppskrift her

  • Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

    Oppskrift her

  • Batata harra

    Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.

    Oppskrift her

  • Marinert aubergine

    Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. 

    Oppskrift her

  • Hummus av hvite bønner

    Nydelig kremet hummus med smak av hvitløk, persille og sitron. Passer som dip, på mezebordet, til grillmaten og som et alternativ til ris og pasta. 

    Oppskrift her

  • Muhammara

    Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk. 

    Oppskrift her



6 thoughts on “Ovnsbakt falafel”

  • Kjempe gode blei de 😀

    prøvte første gang i fjor men hadde da kikerter fra boks 😛 etter tips på fb sida di blei det no de bløtlagte kikertene…

    Manglet persille og spisskummin, så når eg skal lage neste gang blir det nok enda bedre smak 😀

    tusen takk for deilige oppskrifter !!

  • En av favorittene her i hus. De går fort å lage(vi bruker kikerter på boks og ekstra koriander). De er fantastisk god i tortilla lefser med masse salat

    • Den kan fint lages en dag i forveien. Uten kjøkkenmaskin så kan du prøve en blender eller stavmikser, om du har det? Evt kjøpe hermetiske kikerter som du moser med en gaffel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating