Ovnsbakt falafel
Det beste jeg vet – i enda litt sunnere variant!
Se bare på disse ingrediensene! Her er det mye som er bra for deg! Hvetemelet og saltet er vel det eneste det er mulig for noen å sette spørsmålstegn med, resten er bare næringsgaver fra naturen. For å gjøre falaflene enda sunnere enn vanlig så baker vi de i ovn, da slipper vi unna med bare bittelitt olje
Ovnsbakt falafel
Ingredients
- 2 dl tørka kikerter
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker persille
- 4 stilker koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 1 dl hvetemel (cirkamengde)
- litt olje
Instructions
- Bløtlegg kikertene i minst åtte timer. Sil av vannet.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Ha sjalottløk, hvitløk, chili, persille, koriander, spisskummen og salt i en foodprocessor og kjør det til ganske små biter. Ha i kikertene og kjør til de er i grove biter.
- Ha i hvetemel og kjør til det begynner å klebre, ikke lenger. Du ønsker deg en ganske grov, klebrig masse som det går an å forme boller av.
- Pensle bakepapiret med litt olje. Form boller av falafeldeigen og fordel utover på brettet.
- Bak i 10-15 minutter, snu gjerne falaflene halvveis.
- Servér rykende varme, gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør (se forslag under).
Forslag til falafeltilbehør
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.
-
Batata harra
Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.
-
Marinert aubergine
Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter.
-
Hummus av hvite bønner
Nydelig kremet hummus med smak av hvitløk, persille og sitron. Passer som dip, på mezebordet, til grillmaten og som et alternativ til ris og pasta.
-
Muhammara
Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.
6 thoughts on “Ovnsbakt falafel”
Leave a Reply
Kjempe gode blei de 😀
prøvte første gang i fjor men hadde da kikerter fra boks 😛 etter tips på fb sida di blei det no de bløtlagte kikertene…
Manglet persille og spisskummin, så når eg skal lage neste gang blir det nok enda bedre smak 😀
tusen takk for deilige oppskrifter !!
Selv takk for så fin kommentar <3 Takk!
En av favorittene her i hus. De går fort å lage(vi bruker kikerter på boks og ekstra koriander). De er fantastisk god i tortilla lefser med masse salat
Mmm ja 😀 Takk for kommentar 🙂
Hvordan går vi frem vi som ikke har kjøkkenmaskin og kan denne farsen lages dagen i forveien?
Den kan fint lages en dag i forveien. Uten kjøkkenmaskin så kan du prøve en blender eller stavmikser, om du har det? Evt kjøpe hermetiske kikerter som du moser med en gaffel.