Batata harra

Batata harra

Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.

Batata harra

Baṯāṯā ḥārrah betyr bokstavelig talt "sterke poteter".
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course tilbehør
Cuisine libanesisk, midtøsten
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg kokefaste poteter
  • olje til steking
  • 1 bunt koriander
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts salt

Instructions
 

  • Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i potetene og stek de til de er gjennomstekte. Vend på dem ofte slik at de ikke brenner seg. Gjør klar resten mens potetene steker.
  • Grovhakk koriander. Riv eller finhakk hvitløk. Riv det gule av sitronskallet og press ut saften.
  • Når potetene er ferdigstekte legger du dem til side. Ha deretter 1 ss olje, koriander, hvitløk, chilipulver og salt i pannen, og la det steke i et minutt. Ha potetene tilbake i pannen, og vend alt sammen. Ha i sitronskallet, og litt av sitronsaften (smak til slik at det ikke blir for markant sitronsmak).
  • Server potetene rykende varme som en snack (gjerne med en god dipp til), i pitabrød (gjerne også med en god dipp til), som falafeltilbehør (igjen: god dipp) eller som del av en meze med masse gode småretter (inkl. en god dipp).
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating