Go Back

Batata harra

Baṯāṯā ḥārrah betyr bokstavelig talt "sterke poteter".
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course tilbehør
Cuisine libanesisk, midtøsten
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg kokefaste poteter
  • olje til steking
  • 1 bunt koriander
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts salt

Instructions
 

  • Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i potetene og stek de til de er gjennomstekte. Vend på dem ofte slik at de ikke brenner seg. Gjør klar resten mens potetene steker.
  • Grovhakk koriander. Riv eller finhakk hvitløk. Riv det gule av sitronskallet og press ut saften.
  • Når potetene er ferdigstekte legger du dem til side. Ha deretter 1 ss olje, koriander, hvitløk, chilipulver og salt i pannen, og la det steke i et minutt. Ha potetene tilbake i pannen, og vend alt sammen. Ha i sitronskallet, og litt av sitronsaften (smak til slik at det ikke blir for markant sitronsmak).
  • Server potetene rykende varme som en snack (gjerne med en god dipp til), i pitabrød (gjerne også med en god dipp til), som falafeltilbehør (igjen: god dipp) eller som del av en meze med masse gode småretter (inkl. en god dipp).
Keyword poteter