Go Back

Ovnsbakt falafel

Knallgod falafel som du enkelt baker i ovn.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging (minst) 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine midtøsten
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker persille
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 dl hvetemel (cirkamengde)
  • litt olje

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i minst åtte timer. Sil av vannet.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha sjalottløk, hvitløk, chili, persille, koriander, spisskummen og salt i en foodprocessor og kjør det til ganske små biter. Ha i kikertene og kjør til de er i grove biter.
  • Ha i hvetemel og kjør til det begynner å klebre, ikke lenger. Du ønsker deg en ganske grov, klebrig masse som det går an å forme boller av.
  • Pensle bakepapiret med litt olje. Form boller av falafeldeigen og fordel utover på brettet.
  • Bak i 10-15 minutter, snu gjerne falaflene halvveis.
  • Servér rykende varme, gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør (se forslag under).
Keyword falafel, meze