Saftig eplekake

Saftig eplekake

En sikker vinner. 

Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? er den vanlige reaksjonen når jeg serverer denne kaken. Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Det er bare tull! Her har vi en fantastisk kombinasjon av kikermel og soyayoghurt, som er favoritten min i baking for tiden. Saftig og godt, og kaken holder seg fint sammen.

Saftig vegansk eplekake

Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kikertmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 dl soyayoghurt
  • 3 ss rapsolje
  • 2 dl soyamelk

Smuldretopp:

  • 4 epler
  • 2 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt soyamelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.
  • Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.
  • Hell røren over i kakeformen.

Smuldretopp:

  • Skjær eplene i skiver. Skrell dem først om du vil, jeg pleier å droppe det til hverdags, men skreller eplene om kaken er til fest.
  • Legg eplebitene fint utover røren.
  • Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.
  • Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.
  • Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.
  • Avkjøl kaken en liten stund i formen. Server gjerne mens den fortsatt er lunken, sammen med pisket plantekrem eller -is er den helt fantastisk.
Keyword eple, eplekake

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg.  Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…

  • Saftig eplekake

    Saftig eplekake

    En sikker vinner.  Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? er den vanlige reaksjonen når jeg serverer denne kaken. Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Det er bare tull! Her har vi en fantastisk…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating