Saftig eplekake
En sikker vinner.
Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør?
Saftig vegansk eplekake
Ingredients
- 4,5 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 2 ss kikertmel
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 1 ts kanel
- 1 dl soyayoghurt
- 3 ss rapsolje
- 2 dl soyamelk
Smuldretopp:
- 4 epler
- 2 dl hvetemel
- 3 ss sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 3 ss vegansk margarin
- eventuelt litt soyamelk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.
- Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.
- Hell røren over i kakeformen.
Smuldretopp:
- Skjær eplene i skiver. Skrell dem først om du vil, jeg pleier å droppe det til hverdags, men skreller eplene om kaken er til fest.
- Legg eplebitene fint utover røren.
- Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.
- Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.
- Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.
- Avkjøl kaken en liten stund i formen. Server gjerne mens den fortsatt er lunken, sammen med pisket plantekrem eller -is er den helt fantastisk.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Tilslørte bondepiker
Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…
-
Saftig eplekake
En sikker vinner. Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? er den vanlige reaksjonen når jeg serverer denne kaken. Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Det er bare tull! Her har vi en fantastisk…