June 3, 2011
Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Fantastisk smakfull dessertpai med råvarer mange har i hagene sine!
Jordbær og rabarbra er en fantastisk kombinasjon! Denne oppskriften er en av mine favoritter, som jeg lager igjen og igjen og igjen og igjen.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær
En skikkelig sommerfavoritt! Ekstra god blir den med vaniljeis eller pisket krem til.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Course Dessert
Servings 1 pai
Ingredients
- 300 g rabarbra
- 300 g jordbær
- 100 g hvitt sukker
- 2 ss potetmel
- 2 ss hvetemel
- 0,5 sitron (bare saften)
Smuldretopping
- 3 ss mandler (kan sløyfes)
- 2 dl hvetemel
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss hvitt sukker
- 2 ts kanel
- 100 g vegansk margarin
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
- Rens rabarbra og bær, og skjær opp i mindre biter. Bland sammen med sukker, potetmel, hvetemel og sitronsaft, og fordel utover formen.
Smuldretopping
- Grovhakk mandlene, dersom du bruker det.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i margarin litt etter litt, og smuldre det sammen med det tørre med fingrene. Fordel blandingen utover rabarbrafyllet.
- Legg aluminiumsfolie over formen, og stek i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ta av folien. Sett paien tilbake, og skru varmen ned til 180 grader. Stek i 20 til 30 minutter til, toppingen skal være gyllen og fin.
- Servér varm, lun eller kaldt, gjerne med vaniljeis eller pisket krem til.
Keyword jordbær, rabarbra, smuldrepai
Flere oppskrifter
-
Ti veganske salater til sommer, piknik og grill
Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.
Author: Mari Hult