Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Fantastisk smakfull dessertpai med råvarer mange har i hagene sine!

Jordbær og rabarbra er en fantastisk kombinasjon! Denne oppskriften er en av mine favoritter, som jeg lager igjen og igjen og igjen og igjen.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

En skikkelig sommerfavoritt! Ekstra god blir den med vaniljeis eller pisket krem til.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Dessert
Servings 1 pai

Ingredients
  

  • 300 g rabarbra
  • 300 g jordbær
  • 100 g hvitt sukker
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 sitron (bare saften)

Smuldretopping

  • 3 ss mandler (kan sløyfes)
  • 2 dl hvetemel
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss hvitt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g vegansk margarin

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
  • Rens rabarbra og bær, og skjær opp i mindre biter. Bland sammen med sukker, potetmel, hvetemel og sitronsaft, og fordel utover formen.

Smuldretopping

  • Grovhakk mandlene, dersom du bruker det.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i margarin litt etter litt, og smuldre det sammen med det tørre med fingrene. Fordel blandingen utover rabarbrafyllet.
  • Legg aluminiumsfolie over formen, og stek i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ta av folien. Sett paien tilbake, og skru varmen ned til 180 grader. Stek i 20 til 30 minutter til, toppingen skal være gyllen og fin.
  • Servér varm, lun eller kaldt, gjerne med vaniljeis eller pisket krem til.
Keyword jordbær, rabarbra, smuldrepai

Flere oppskrifter

  • Rabarbrasmuldrepai

    Rabarbrasmuldrepai

    Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.

  • Taco på grillen

    Taco på grillen

    Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!

  • Iskaffe

    Iskaffe

    I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating