June 3, 2011
Smuldrepai med rabarbra og jordbær
Fantastisk smakfull dessertpai med råvarer mange har i hagene sine!
Jordbær og rabarbra er en fantastisk kombinasjon! Denne oppskriften er en av mine favoritter, som jeg lager igjen og igjen og igjen og igjen.
Smuldrepai med rabarbra og jordbær
En skikkelig sommerfavoritt! Ekstra god blir den med vaniljeis eller pisket krem til.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Course Dessert
Servings 1 pai
Ingredients
- 300 g rabarbra
- 300 g jordbær
- 100 g hvitt sukker
- 2 ss potetmel
- 2 ss hvetemel
- 0,5 sitron (bare saften)
Smuldretopping
- 3 ss mandler (kan sløyfes)
- 2 dl hvetemel
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss hvitt sukker
- 2 ts kanel
- 100 g vegansk margarin
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
- Rens rabarbra og bær, og skjær opp i mindre biter. Bland sammen med sukker, potetmel, hvetemel og sitronsaft, og fordel utover formen.
Smuldretopping
- Grovhakk mandlene, dersom du bruker det.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i margarin litt etter litt, og smuldre det sammen med det tørre med fingrene. Fordel blandingen utover rabarbrafyllet.
- Legg aluminiumsfolie over formen, og stek i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ta av folien. Sett paien tilbake, og skru varmen ned til 180 grader. Stek i 20 til 30 minutter til, toppingen skal være gyllen og fin.
- Servér varm, lun eller kaldt, gjerne med vaniljeis eller pisket krem til.
Keyword jordbær, rabarbra, smuldrepai
Flere oppskrifter
-
Rabarbrasmuldrepai
Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…
Author: Mari Hult