Go Back

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

En skikkelig sommerfavoritt! Ekstra god blir den med vaniljeis eller pisket krem til.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Dessert
Servings 1 pai

Ingredients
  

  • 300 g rabarbra
  • 300 g jordbær
  • 100 g hvitt sukker
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 sitron (bare saften)

Smuldretopping

  • 3 ss mandler (kan sløyfes)
  • 2 dl hvetemel
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss hvitt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g vegansk margarin

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
  • Rens rabarbra og bær, og skjær opp i mindre biter. Bland sammen med sukker, potetmel, hvetemel og sitronsaft, og fordel utover formen.

Smuldretopping

  • Grovhakk mandlene, dersom du bruker det.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i margarin litt etter litt, og smuldre det sammen med det tørre med fingrene. Fordel blandingen utover rabarbrafyllet.
  • Legg aluminiumsfolie over formen, og stek i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ta av folien. Sett paien tilbake, og skru varmen ned til 180 grader. Stek i 20 til 30 minutter til, toppingen skal være gyllen og fin.
  • Servér varm, lun eller kaldt, gjerne med vaniljeis eller pisket krem til.
Keyword jordbær, rabarbra, smuldrepai