Smuldrepai med rabarbra og jordbær
En skikkelig sommerfavoritt! Ekstra god blir den med vaniljeis eller pisket krem til.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
- 300 g rabarbra
- 300 g jordbær
- 100 g hvitt sukker
- 2 ss potetmel
- 2 ss hvetemel
- 0,5 sitron (bare saften)
Smuldretopping
- 3 ss mandler (kan sløyfes)
- 2 dl hvetemel
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss hvitt sukker
- 2 ts kanel
- 100 g vegansk margarin
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
Rens rabarbra og bær, og skjær opp i mindre biter. Bland sammen med sukker, potetmel, hvetemel og sitronsaft, og fordel utover formen.
Smuldretopping
Grovhakk mandlene, dersom du bruker det.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i margarin litt etter litt, og smuldre det sammen med det tørre med fingrene. Fordel blandingen utover rabarbrafyllet.
Legg aluminiumsfolie over formen, og stek i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ta av folien. Sett paien tilbake, og skru varmen ned til 180 grader. Stek i 20 til 30 minutter til, toppingen skal være gyllen og fin.
Servér varm, lun eller kaldt, gjerne med vaniljeis eller pisket krem til.
Keyword jordbær, rabarbra, smuldrepai