Tofu i grønn curry

Tofu i grønn curry

Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

Dette er og blir en hverdagsfavoritt hos meg. Kombinasjonen grønn currypaste og kokosmelk i saus er helt genial, det er også tofu som blir sprøbakt i ovn ved hjelp av litt maisstivelse.

Du kan servere retten med nudler istedenfor ris om du foretrekker det, og du kan variere med ulike grønnsaker som du liker godt. Hva med søtpotet, gresskar, blomkål eller spinat? Her er det bare å gå bananas.

Tofu og grønnsaker i grønn curry

Thai-inspirert gryte der grønnsaker kokes i en saus av grønn curry og kokosmelk, og toppes med sprø tofu.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 250-300 g tofu
  • 1 ss olje
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ts salt
  • 2 dl ris
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 1 brokkoli
  • 1 paprika
  • 50 g kål
  • olje til steking
  • 2 ss grønn currypaste
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med buljongterning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 1 lime
  • 2 stilker koriander

Instructions
 

  • Start med å presse ut overflødig vann av tofuen. Dette kan du droppe om du har det travelt, men det gjør konsistensen enda litt bedre.
  • Legg litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle over og under tofuen, og sett den på en tallerken eller en skjærefjøl. Du kan presse ut væske forsiktig med hendene, men aller best blir det om du setter noe litt tungt oppå, og lar det stå slik i opptil en halvtime. Skjær deretter tofuen i terninger.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje. Rør sammen maisstivelse og salt på en tallerken. Rull tofuterningene i blandingen og fordel dem ut over stekebrettet.
  • Sett i ovnen, og stek i 15-20 minutter. Vend på terningene halvveis i steketiden. De skal bli gylne og fine. Gjør klar resten mens tofuen står i ovnen.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Finhakk løk, riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Del brokkolien i buketter og skjær stilken i terninger. Skjær paprika i tynne skiver. Finsnitt kål.
  • Ha olje i en stekepanne på medium/høy temperatur. Ha i løk, hvitløk og ingefær, og la det surre i noen minutter. Tilsett brokkoli og paprika, la dem steke et par minutter. Rør deretter inn currypaste, la det surre i par minutter, hell så på kål, kokosmelk, vann med buljongterning, soyasau, sukker og limesaft. La det koke opp, og deretter småkoke i ca. 10 minutter.
  • Når alt er klart anretter du ris i dype tallerker, har på currysaus med grønnsaker, og topper med tofu og koriander.
Keyword grønn curry, tofu

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter. Dette er og blir en hverdagsfavoritt hos meg. Kombinasjonen grønn currypaste og kokosmelk i saus er helt genial, det er også tofu som blir sprøbakt i…

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating