Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
Plommer altså! I år er det skikkelig plommeår. Jeg plukker og plukker, og det blir aldri tomt.
Dessverre har plommene en lei tendens med å bli overmodne og falle ned av seg selv dersom det går for mange dager, så nå er det bare å forte seg å plukke og bruke før det er for sent.
Denne kaken har jeg laget to ganger den siste uken; en gang som kake og en gang som muffins. Begge slo godt an med både familie og kolleger, så oppskriften kan lett anbefales videre.
Jeg smurte ikke formen her, og det var ganske lett å skjære stykker. Dersom du bruker kakeform og ikke paiform (altså: dersom du skal ta kaken ut av formen før servering), er det nok greit å ha i bakepapir.
Vegansk plommekake
Ingredients
Fyll
- 10 plommer
- 1 ss sukker
- 1 ts kanel
Kakerøre
- 2 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 0,75 dl nøytral olje
- 2 dl sukker
- 1 ts vanilje
- 3,5 dl hvetemel
- litt salt
- 0,5 ts natron
- 1 ts bakepulver
Topping
- 50 g mandler
- 2 ss perlesukker
Instructions
Fyll
- Skjær eller del plommene i to, fjern steinen, legg dem i en bolle. Dryss på sukker og kanel, bland sammen, og la det stå mens du gjør klar røren.
Røre og topping
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en rund form med diameter på 20-24 cm. Det er nok lurt med bakepapir i bunnen, men ikke helt nødvendig.
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
- Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
- Hell røren utover i formen, fordel plommene over.
- Grovhakk mandler og dryss over, dryss også over perlesukker.
- Sett i ovnen og stek i ca. 35 minutter – kaken skal bli gyllen på toppen.
- Kaken er god både varm, lun og kald. Smaker ekstra godt med vaniljeis eller pisket krem til.
Notes
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.
-
Plommesyltetøy
Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren.