Plommesyltetøy
Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren.
I denne varianten bruker jeg en kombinasjon av brunt og hvitt sukker. Det gir en dypere smak på syltetøyet, som jeg liker veldig godt. Du kan også bruke kun brunt sukker (ev. kun hvitt).
Plommesyltetøy med brunt sukker
Kjempegodt på vafler, på brødskiven, som topping på grøt og yoghurt, og som fyll i kaker.
Ingredients
- 1 kg plommer
- 300 g sukker jeg har brukt en kombinasjon av brunt og hvitt her
- 1 ts vanilje rent vaniljepulver, ev. innholdet fra en halv vaniljestang
Instructions
- Vask plommene, del dem i to og fjern steinene.
- Ha dem over i en gryte, og kok forsiktig opp. Du trenger ikke ha i vann, men det er greit å øke temperaturen langsomt slik at de ikke brenner seg i starten.
- Rør inn sukkeret og vaniljen.
- La syltetøyet koke på lav varme til plommene begynner å gå i oppløsning (du kan hjelpe dem litt med en sleiv), og det tykner.
- Hell over på glass. Er de helt rene (sterile) og blir lukket med lufttett lokk, holder det en liten evighet i kjøleskapet. Plommesyltetøy kan også fryses.
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Eplesyltetøy
Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.