Go Back

Plommesyltetøy med brunt sukker

Kjempegodt på vafler, på brødskiven, som topping på grøt og yoghurt, og som fyll i kaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course syltetøy
Servings 2 til 3 glass

Ingredients
  

  • 1 kg plommer
  • 300 g sukker jeg har brukt en kombinasjon av brunt og hvitt her
  • 1 ts vanilje rent vaniljepulver, ev. innholdet fra en halv vaniljestang

Instructions
 

  • Vask plommene, del dem i to og fjern steinene.
  • Ha dem over i en gryte, og kok forsiktig opp. Du trenger ikke ha i vann, men det er greit å øke temperaturen langsomt slik at de ikke brenner seg i starten.
  • Rør inn sukkeret og vaniljen.
  • La syltetøyet koke på lav varme til plommene begynner å gå i oppløsning (du kan hjelpe dem litt med en sleiv), og det tykner.
  • Hell over på glass. Er de helt rene (sterile) og blir lukket med lufttett lokk, holder det en liten evighet i kjøleskapet. Plommesyltetøy kan også fryses.
Keyword plommer