Plommesyltetøy med brunt sukker
Kjempegodt på vafler, på brødskiven, som topping på grøt og yoghurt, og som fyll i kaker.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
- 1 kg plommer
- 300 g sukker jeg har brukt en kombinasjon av brunt og hvitt her
- 1 ts vanilje rent vaniljepulver, ev. innholdet fra en halv vaniljestang
Vask plommene, del dem i to og fjern steinene.
Ha dem over i en gryte, og kok forsiktig opp. Du trenger ikke ha i vann, men det er greit å øke temperaturen langsomt slik at de ikke brenner seg i starten.
Rør inn sukkeret og vaniljen.
La syltetøyet koke på lav varme til plommene begynner å gå i oppløsning (du kan hjelpe dem litt med en sleiv), og det tykner.
Hell over på glass. Er de helt rene (sterile) og blir lukket med lufttett lokk, holder det en liten evighet i kjøleskapet. Plommesyltetøy kan også fryses.