Brødkrutonger
Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:
- som topping på supper og salater
- som snacks når du har cravings
- med bittelitt margarin, også når du har cravings
Brødkrutonger
Kanskje den aller beste måten å bli kvitt halvtørt brød på.
Ingredients
- halvgamle brødskiver
- olje til steking
- salt
- pepper
- eventuelt hvitløk og/eller urter.
Instructions
- Skjær brødskivene i terninger. Du kan fint ta med skorpen.
- Ha kjøkkenpapir i en skål eller på en tallerken.
- Varm opp olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i brødterningene, krydre med salt og pepper. Stek krutongene i 4-5 minutter, vend på dem underveis. De skal begynne å bli sprø på alle sider – men trenger ikke blir gylne overalt. Ha i litt mer olje om pannen blir tørr.
- Bruker du hvitløk og/eller urter kan du finhakke og ha i rett før stekingen er ferdig.
- Ha krutongene over på kjøkkenpapiret, da vil overflødig fett renne av.
- Oppbevares i lukket boks i romtemperatur frem til servering.
Flere oppskrifter
-
Brødkrutonger
Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter: Flere oppskrifter
-
Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat
Dette er superdigg restemat med grønnsaker fra hagen.
-
Restelasagne (av fredagssuppe)
Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).