Plommegrøt

Plommegrøt

Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.

Plommegrøt er en sånn skikkelig god dessert jeg har spist fra jeg var liten, og jeg blir stadig overrasket over hvor enkelt det er å lage den. Det eneste som krever noe særlig innsats er egentlig å rense plommene, resten går av seg selv – og det ganske kjapt! Ca. en halvtime alt inkludert.

Grøten kan serveres varm, lun eller avkjølt.

Jeg er enormt glad i litt fløte på toppen, ev. bitte litt sukker, som jeg fikk den servert da jeg var liten. Noen rista, hakka mandler er også godt på.

Hjemmelaget plommegrøt

Ekstra god om den serveres med fløte og rista mandler.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg plommer vekt med stein i
  • 4 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 3 ss potetmel

Instructions
 

  • Vask plommene. Jeg pleier å fjerne steinene før koking, men du kan også koke grøten med plommene, og plukke dem ut etterpå.
  • Ha plommene i en gryte, hell på 3 dl vann (spar den siste desiliteren til senere) og la det koke opp.
  • Kok i ca. 10 minutter, til plommene begynner å bli myke. Ha i sukker og kok i noen minutter til.
  • Rør ut potetmel i den siste desiliteren vann og hell i. Ta gryten av varmen, og rør godt rundt mens grøten tykner.
  • Hell grøten over i serveringskål eller dessertskåler. Avkjøl i romtemperatur, før du sette grøten i kjøleskapet fram til servering.
  • Plommegrøt kan f.eks. serveres med litt plantefløte eller -melk, sukker, rista mandler og/eller vaniljeis.

Notes

Vil du ha grøten søtere? Det går fint an å smake til med sukker mens den enda koker (før potetmelet has i). 
Vil du ha den tykkere? Ha i litt ekstra potetmel.
Vil du har mer smak? Eksperimenter gjerne med litt vanilje, kanel og stjerneanis!
Keyword plommegrøt, plommer

Flere oppskrifter

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommesyltetøy

    Plommesyltetøy

    Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren. 

  • Minismuldrepai med plomme

    Minismuldrepai med plomme

    Nydelig plommepai med smak av peanøtt og kanel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating