Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.
Plommegrøt er en sånn skikkelig god dessert jeg har spist fra jeg var liten, og jeg blir stadig overrasket over hvor enkelt det er å lage den. Det eneste som krever noe særlig innsats er egentlig å rense plommene, resten går av seg selv – og det ganske kjapt! Ca. en halvtime alt inkludert.
Grøten kan serveres varm, lun eller avkjølt.
Jeg er enormt glad i litt fløte på toppen, ev. bitte litt sukker, som jeg fikk den servert da jeg var liten. Noen rista, hakka mandler er også godt på.
Hjemmelaget plommegrøt
Ingredients
- 1 kg plommer vekt med stein i
- 4 dl vann
- 3 dl sukker
- 3 ss potetmel
Instructions
- Vask plommene. Jeg pleier å fjerne steinene før koking, men du kan også koke grøten med plommene, og plukke dem ut etterpå.
- Ha plommene i en gryte, hell på 3 dl vann (spar den siste desiliteren til senere) og la det koke opp.
- Kok i ca. 10 minutter, til plommene begynner å bli myke. Ha i sukker og kok i noen minutter til.
- Rør ut potetmel i den siste desiliteren vann og hell i. Ta gryten av varmen, og rør godt rundt mens grøten tykner.
- Hell grøten over i serveringskål eller dessertskåler. Avkjøl i romtemperatur, før du sette grøten i kjøleskapet fram til servering.
- Plommegrøt kan f.eks. serveres med litt plantefløte eller -melk, sukker, rista mandler og/eller vaniljeis.
Notes
Flere oppskrifter
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommesyltetøy
Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren.
-
Minismuldrepai med plomme
Nydelig plommepai med smak av peanøtt og kanel.