Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det bare i kombinasjon med hvitløk – eventuelt som en erstatter for basilikum.
Uansett. Her er det gressløk. Basilikum. Næringsgjær, gresskarkjerner, salt, syre, olje. Og resultatet ble enormt godt. Så godt at jeg spiste hver eneste bitte lille rest fra foodprocessoren, slikkepotten og (flaut å innrømme det) kjøkkenbenken.
Pestoen er nydelig som pålegg på rista brød, som en lettvint pastasaus, eller som en liten topping på f.eks. blomkål- eller potetsuppe.
Gressløkpesto
Ingredients
- 1 bunt gressløk
- 2,5 dl basilikumblader
- 1 dl næingsgjær
- 1 dl gresskarkjerner
- 0,5 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 0,5-1 dl kaldpresset rapsolje eller olivenolje
Instructions
- Skjær gressløk i litt mindre biter, og ha dem i en foodprocessor. Tilsett også basilikum, næringsgjær, gresskarkjerner, salt, sitronsaft og 0,5 dl olje.
- Kjør til du har en ganske jevn masse. Vil du ha en litt mer flytende konsistens på det hele kan du helle i litt mer olje mens maskinen går.
- Smak eventuelt til med mer salt og sitronsaft (men jeg tror det skal holde altså).
- Oppbevar i lukket glass i kjøleskap.
Flere oppskrifter
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.