Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det bare i kombinasjon med hvitløk – eventuelt som en erstatter for basilikum.
Uansett. Her er det gressløk. Basilikum. Næringsgjær, gresskarkjerner, salt, syre, olje. Og resultatet ble enormt godt. Så godt at jeg spiste hver eneste bitte lille rest fra foodprocessoren, slikkepotten og (flaut å innrømme det) kjøkkenbenken.
Pestoen er nydelig som pålegg på rista brød, som en lettvint pastasaus, eller som en liten topping på f.eks. blomkål- eller potetsuppe.
Gressløkpesto
Ingredients
- 1 bunt gressløk
- 2,5 dl basilikumblader
- 1 dl næingsgjær
- 1 dl gresskarkjerner
- 0,5 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 0,5-1 dl kaldpresset rapsolje eller olivenolje
Instructions
- Skjær gressløk i litt mindre biter, og ha dem i en foodprocessor. Tilsett også basilikum, næringsgjær, gresskarkjerner, salt, sitronsaft og 0,5 dl olje.
- Kjør til du har en ganske jevn masse. Vil du ha en litt mer flytende konsistens på det hele kan du helle i litt mer olje mens maskinen går.
- Smak eventuelt til med mer salt og sitronsaft (men jeg tror det skal holde altså).
- Oppbevar i lukket glass i kjøleskap.
Flere oppskrifter
-
Indisk aubergine
Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…
-
Knekkebrød med valnøtter
Hjemmelagde knekkebrød er knallgode, og i tillegg er det å bake dem en utmerket mulighet til å kvitte seg med innholdet i åpna pakker med nøtter, kjerner og frø. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke – det viktigste her er å bevare…
-
Arme riddere
Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.