Tikka masala med søtpotet og blomkål

Tikka masala med søtpotet og blomkål

Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.

*Først en liten innrømmelse: denne oppskriften har jeg eksperimentert meg fram til basert på en kjempegod tikka masala-rett jeg fikk servert i London en gang. Det sier seg selv at det slett ikke er sikker at den er nøyaktig lik, i tillegg så er jeg usikker på om det er rett bruk av tittelen “Tikka masala”. I tillegg aner jeg ikke om den faktisk kommer fra India, eller er noe de har laget i England for å herme etter indisk mat, så ikke forvent å lære noe nytt av å lese denne innledningen.

Men altså: det smaker digg. Skikkelig digg. Og retten er ikke veldig vanskelig å lage. Du starter med å krydre og bake grønnsaker i ovnen, og mens de står og godgjør seg koker du quinoa og rører sammen en saus. Som proteinkilder her bruker jeg både cashewnøtter, erter og nettopp quinoa – så denne retten er rik på både smak og næring.

Tikka masala med søpotet og blomkål

Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • olje til steking
  • 600 g søtpotet
  • 1 blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ts garam masala

Saus og tilbehør

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 rød chili
  • 200 g quinoa
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss paprikapulver
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 ts salt
  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g erter
  • koriander eller bladpersille til servering
  • ev. naan til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha på 1 ss olje, og gni den utover bakepapiret.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger med lengder på 1-1,5 cm. Skjær blomkålen i relativt store buketter. Fordel alt utover stekebrettet, krydre med salt og garam masala, og sett i ovnen. Grønnsakene skal stekes i ca. 20 minutter – gjør klar saus og quinoa i mellomtiden.

Saus og tilbehør

  • Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Hvitløk og ingefær kan eventuelt rives også.
  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Varm opp en stor gryte til medium til høy temperatur. Ha i olje, løk, hvitløk, ingefær, chili, garam masala, gurkemeie og paprikapulver, og la det surre i noen minutter.
  • Hell på knuste tomater, kokosmelk og salt, og la det koke opp. La deretter gryten småkoke i 5-10 minutter.
  • Rør inn cashewnøtter og erter, og når grønnsakene i ovnen er ferdige, har du i dem også.
  • Server gryteretten med quinoa, topp med koriander eller bladpersille. Naan er også godt til, om du har.

Notes

Variasjonstips: Alt av grønnsaker blir godt her. Seriøst. Pass bare på at du skjærer rotvekster i litt mindre biter enn kål og andre grønnsaker – slik at det blir ferdig ca. samtidig. Hva med å ha i potet, gresskar, aubergine, squash eller aspargesbønner neste gang?
Retten er god som den er, men blir – i min mening – ekstra god med hjemmelaga naan til.
Keyword gryterett, tikka masala

Flere oppskrifter

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating