Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag.
Som jeg elsker søtpotet! Og grønnkål! Og kokosmelk! Og linser, strengt tatt.
Har har jeg kombinert disse fire favorittene, i en varmende gryterett med masse gode smaker. Her snakker vi ingefær, hvitløk, chili og sjalottløk som får steke i olje slik at aromaene kommer skikkelig godt fram – og krydder i form av spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, koriander og kanel. Litt indisk, kanskje, aller vestafrikansk? Ikke vet jeg, men godt ble det i alle fall!
Ved siden av gryteretten, er det godt med ris og naan (apropos indiske smaker ja). Quinoa vil også fungere bra til, det samme vil en frisk, grønn salat.



Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk
Ingredients
- 100 g tørka grønne eller brune linser
- 2 cm ingefær
- 2 hvitløksfedd
- 1 rød chili
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 500 g søtpotet
- 100 g grønnkål
- 2 ss olje til steking
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt koriander
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts salt
- 5 dl vann
- 1 buljongterning eller 1 ss buljongpulver
- 4 dl kokosmelk
- ris sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt naan til servering
Instructions
- Bløtlegg linsene i litt vann mens du starter på resten.
- Finhakk eller riv ingefær og hvitløk. Finhakk chili og sjalottløk. Skrell søtpotet og skjær i litt store terninger. Snitt grønnkål.
- Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, chili, sjalottløk, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, koriander, kanel og salt, og vend sammen. Stek i et par minutter.
- Ha i søtpotet og stek i noen minutter til. Sil vannet av linsene og ha dem i gryta, tilsett også vann med buljongterning og kokosmelk. Rør sammen og la det koke opp.
- Kok gryta til søtpotetbitene og linsene er møre. Vend inn grønnkål og la det stå et par minutter til.
- Servér med ris, sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt vegansk naan.
Flere oppskrifter
-
Kremet daal med brokkoli
Jeg elsker indisk mat, og linsestuing er en av favorittene mine. Billig, smaksrikt, næringsrikt og ikke minst: skikkelig enkelt å lage.
-
Grønnsaker i brun curry
Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.