Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag. 

Som jeg elsker søtpotet! Og grønnkål! Og kokosmelk! Og linser, strengt tatt.

Har har jeg kombinert disse fire favorittene, i en varmende gryterett med masse gode smaker. Her snakker vi ingefær, hvitløk, chili og sjalottløk som får steke i olje slik at aromaene kommer skikkelig godt fram – og krydder i form av spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, koriander og kanel. Litt indisk, kanskje, aller vestafrikansk? Ikke vet jeg, men godt ble det i alle fall!

Ved siden av gryteretten, er det godt med ris og naan (apropos indiske smaker ja). Quinoa vil også fungere bra til, det samme vil en frisk, grønn salat.

vegansk søtpotetgryte oppskrift

Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g tørka grønne eller brune linser
  • 2 cm ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 500 g søtpotet
  • 100 g grønnkål
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl vann
  • 1 buljongterning eller 1 ss buljongpulver
  • 4 dl kokosmelk
  • ris sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt naan til servering

Instructions
 

  • Bløtlegg linsene i litt vann mens du starter på resten.
  • Finhakk eller riv ingefær og hvitløk. Finhakk chili og sjalottløk. Skrell søtpotet og skjær i litt store terninger. Snitt grønnkål.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, chili, sjalottløk, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, koriander, kanel og salt, og vend sammen. Stek i et par minutter.
  • Ha i søtpotet og stek i noen minutter til. Sil vannet av linsene og ha dem i gryta, tilsett også vann med buljongterning og kokosmelk. Rør sammen og la det koke opp.
  • Kok gryta til søtpotetbitene og linsene er møre. Vend inn grønnkål og la det stå et par minutter til.
  • Servér med ris, sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt vegansk naan.
Keyword gryterett, søtpotet

Flere oppskrifter

  • Kremet daal med brokkoli

    Kremet daal med brokkoli

    Jeg elsker indisk mat, og linsestuing er en av favorittene mine. Billig, smaksrikt, næringsrikt og ikke minst: skikkelig enkelt å lage.

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating