Go Back
vegansk søtpotetgryte oppskrift

Søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g tørka grønne eller brune linser
  • 2 cm ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 500 g søtpotet
  • 100 g grønnkål
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl vann
  • 1 buljongterning eller 1 ss buljongpulver
  • 4 dl kokosmelk
  • ris sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt naan til servering

Instructions
 

  • Bløtlegg linsene i litt vann mens du starter på resten.
  • Finhakk eller riv ingefær og hvitløk. Finhakk chili og sjalottløk. Skrell søtpotet og skjær i litt store terninger. Snitt grønnkål.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, chili, sjalottløk, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, koriander, kanel og salt, og vend sammen. Stek i et par minutter.
  • Ha i søtpotet og stek i noen minutter til. Sil vannet av linsene og ha dem i gryta, tilsett også vann med buljongterning og kokosmelk. Rør sammen og la det koke opp.
  • Kok gryta til søtpotetbitene og linsene er møre. Vend inn grønnkål og la det stå et par minutter til.
  • Servér med ris, sesamfrø, koriander, chiliflak, og eventuelt vegansk naan.
Keyword gryterett, søtpotet