Pulled jackfruit BBQ-sandwich
Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men ikke helt orker å fyre opp grillen.
Jeg blir aldri lei av jackfruit altså – og stadig forbløffer jeg “kjøtteter”-venner med hvor likt frukten kan bli pulled pork – om den tilberedes lurt.
Trikset er å først koke den i masse gode smaker (lag din egen marinade, bland ut BBQ-saus med litt vann, kjør oppskriften min under, her funker det meste), deretter dra den i biter, og til slutt steke den ferdig i panne eller ovn. Eller på grill, faktisk, om du har en plate den kan ligge på.
I denne oppskriften styrer jeg ikke for mye med tilbehør, men serverer jackfruiten i burgerbrød (du kan også bruke vanlig brød, eller en baguett), med salat, aioli og mer BBQ-saus. Knallgodt!
Pulled jackfruit BBQ-sandwich
Ingredients
- 1 boks jackfruit i lake eller vann. Ikke i sirup.
- 1 ts chilipulver eventuelt chilisaus
- 1 ts spisskummen
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 0,5 røkt paprikapulver kan sløyfes
- 1 ss soyasaus
- 1,5 dl bbq-saus pluss ekstra til topping
- 1,5 dl vann
- litt olje
- 2 burgerbrød eller 4 brødskiver
- 2 ss vegansk aioli se oppskrift under
- salat
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en relativt stor ildfast form.
- Hell laken av jackfruiten, og skyll bitene i litt kaldt vann.
- Visp sammen chilipulver, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprikapulver, soyasaus, bbq-saus og vann i en gryte. La det koke opp, ha deretter i jackfruitbitene, og la dem koke i 10-15 minutter. Når de begynner å bli myke, bruker du to gafler til å dra bitene fra hverandre. Skru av varmen.
- Ha litt olje i den ildfaste formen, og ha jackfruiten over i den. Sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til det begynner å bli gylne topper. Det er lov å vende på jackfruiten underveis.
- Servér den i brød med aioli, salat og gjerne litt mer bbq-saus på toppen.
Flere oppskrifter
-
Pulled jackfruit-sandwich à la Mablis
Verdens deiligste musikkfestival arrangeres helt tilfeldigvis i Stavanger. Mablis heter den, og er rett og slett en helt unik godhjerta plass. Jeg ble først forelska i festivalen under pandemien, da de arrangerte med kohorter, saccosekker og bordservering. Altså – tidenes festivalopplevelse for en introvert som…
-
Fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.
-
Pulled jackfruit BBQ-sandwich
Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men ikke helt orker å fyre opp grillen. Jeg blir aldri lei av jackfruit altså – og stadig forbløffer jeg “kjøtteter”-venner med hvor likt frukten kan bli pulled pork –…