Dessertgrillspyd

Dessertgrillspyd

Frukt er kjempegodt til vanlig, men blir den grillet får vi rent snop. Og her kommer en sann historie; da jeg gjorde research til denne innledningen, kom jeg over et tre år gammelt intervju med meg selv, som jeg helt hadde glemt ut, med en god og lang setning, som vanlig, om hvorfor grillet frukt smaker godt.

– Grillet frukt smaker så godt! Både fordi grillprosessen trekker ut fuktighet så de blir ekstra saftige og gode, samtidig som den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg, slik at de får en skikkelig digg stekeflate, lokker Vegetarbloggens Mari Hult.

I denne oppskriften har vi frukt på grillspyd, griller dem kjapt og topper dem med kokos og sjokolade. De smaker aller best nygrilla, servért med vaniljeis eller pisket krem.

vegansk dessertgrillspyd

Dessertgrillspyd

Friskt og godt med frukt, kokos og sjokolade. Servér gjerne med litt vaniljeis eller pisket krem.
Prep Time 10 minutes
Grilling 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Dessert
Servings 8 grillspyd

Ingredients
  

  • 1 ananas
  • 2 bananer
  • 8 jordbær
  • 4 ss kokosmasse eller kokosflak
  • 100 g melkefri sjokolade
  • havsalt
  • 8 grillspyd

Instructions
 

  • Bløtlegg spydene i litt vann før bruk.
  • Skrell ananas og banan og skjær i terninger/skiver. Tre på grillspydene, topp med et jordbær.
  • Gni eventuelt grønnsakene inn med litt olje, før du legger dem på grillen. Et par minutter på hver side er alt som skal til.
  • Rist kokosmasse eller kokosflak i en gryte på medium varme. Ha dem ut av gryten, skru ned varmen til lav, og ha i sjokoladen slik at den smelter.
  • Topp grillspydene med kokos og smeltet sjokolade.
  • Smaker godt sammen med vegansk vaniljeis, eller pisket plantekrem.
Keyword grillmat, grillspyd

Flere oppskrifter

  • Taco på grillen

    Taco på grillen

    Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!

  • Polenta med grillet tomat og aioli

    Polenta med grillet tomat og aioli

    Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…

  • Kremet potetsalat

    Kremet potetsalat

    Potetsalat må være verdens beste restemat! Har du kokte – eller stekte eller bakte – poteter til overs fra gårsdagens middag? Skjær dem i biter, smell sammen en cashewkrem, og så ja, mangler du bare grillmaten. “Hei Jim, vi har rester å spise opp så…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating