BBQ-saus med eplesmak

Skal du på grillfest der alle skal ha med en ting hver og dele alt sammen? Post-korona, altså?
Ta med din egen barbecuesaus! Det tar ikke så lang tid å lage, folk blir lett imponerte, du trenger ikke styre med oppvarming, og du kan transportere sausen i et vasket syltetøyglass.
Denne varianten inneholder en halv desiliter eplejuice, for du vet, fem om dagen, hehe. Bruk den som saus (…), som marinade, til å pensle på grillmat på grillen og som godt tilbehør til alle typer grillmat.

BBQ-saus med eplesmak
Ingredients
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl knuste tomater
- 0,5 dl eplejuice
- 3 ss lønnesirup
- 2 ss soyasaus
- 1 ts liquid smoke eventuelt røkt paprikapulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1 klype pepper
- 1 ss hvetemel kan sløyfes, men gjør sausen tykkere. Dersom du ikke bruker mel anbefaler jeg å koke sausen i opp mot én time
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en food processor, og kjør til en jevn saus. Ha over i en gryte, og la sausen småkoke i 10-15 minutter, til den tykner.
- Oppbevar kaldt fram til bruk.
Flere oppskrifter
-
Kremet soppsaus fra Sykt godt
Dette er en oppskrift som har vært med meg helt siden 2015, og som var en av de selvsagte oppskriftene som ble med i min første bok, Sykt godt (2016). Det er noe så praktisk som en god fløtesaus med få ingredienser.
-
Tahinidressing med gressløk
Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3!
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!


