BBQ-saus med eplesmak
Skal du på grillfest der alle skal ha med en ting hver og dele alt sammen? Post-korona, altså?
Ta med din egen barbecuesaus! Det tar ikke så lang tid å lage, folk blir lett imponerte, du trenger ikke styre med oppvarming, og du kan transportere sausen i et vasket syltetøyglass.
Denne varianten inneholder en halv desiliter eplejuice, for du vet, fem om dagen, hehe. Bruk den som saus (…), som marinade, til å pensle på grillmat på grillen og som godt tilbehør til alle typer grillmat.
BBQ-saus med eplesmak
Ingredients
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl knuste tomater
- 0,5 dl eplejuice
- 3 ss lønnesirup
- 2 ss soyasaus
- 1 ts liquid smoke eventuelt røkt paprikapulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1 klype pepper
- 1 ss hvetemel kan sløyfes, men gjør sausen tykkere. Dersom du ikke bruker mel anbefaler jeg å koke sausen i opp mot én time
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en food processor, og kjør til en jevn saus. Ha over i en gryte, og la sausen småkoke i 10-15 minutter, til den tykner.
- Oppbevar kaldt fram til bruk.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…