Bondekaker

Bondekaker

Bondekakene kom til Norge fra Sverige en gang etter annen verdenskrig, og de spises fortsatt både i hjemlandet sitt og i Danmark. Sikkert til fika, tipper jeg (verdens fineste tradisjon som vi godt også kan importere fra Sverige).

Den gode kryddersmaken gjør at jeg synes disse er helt supre til jul.

Veganske bondekaker

Herlige julekaker med kryddersmak.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Avkjøling av deig 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course bakst, julekaker
Servings 40 stk.

Ingredients
  

  • 100 g mandler
  • 175 g vegansk margarin
  • 175 g sukker
  • 1 dl sirup
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 375 g hvetemel

Instructions
 

  • Grovhakk mandlene i en foodprocessor. De skal ikke bli til mel, men ha lengder på noen millimeter helst. Legg dem til side, ha deretter margarin, sukker, sirup, natron og kanel i maskinen, og kjør til det er helt jevnt.
  • Ha over i en bolle og jobb inn hvetemel og hakka mandler. 
  • Form en eller to pølser av deigen, diameter på cirka 5 cm er bra. Flytt disse til kjøleskapet, la de ligger minst en halvtime slik at de fester seg godt. Da blir de lettere å skjære fine skiver av. 
  • Sett stekeovnen på 200 grader, og kle tre stekebrett med bakepapir. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skjær den i tynne skiver. 3-5 mm tykkelse er bra.
  • Fordel skivene ut over stekebrettene, og stek dem i 7-10 minutter. Kakene skal bli gylne i kantene, men ikke over hele overflaten (da blir de så harde). Husk at de stiver litt etter steking også. 
  • Avkjøl kakene på rist, oppbevar i lufttett kakeboks.
Keyword jul

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating