Gresskarcupcakes
Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
Kombinasjonen gresskarpuré og gresskarkrydder i bakst er helt enormt god! Pureen fungerer på et vis som egg i kaker – den binder røren sammen og gjør resultatet saftig. Krydderet bidrar med masse god smak. Kollegene mine trodde først det var gulrotcupcakes jeg hadde med, men det tror jeg at kremostglasuren også har litt skyld for. Likevel – de er ikke så veldig ulike de to typene.
Dersom du synes det blir litt voldsomt å lage kremostglasur, kan du fint serveres disse med en vanlig melisglasur. Det viktigste er å ha noe mildt på toppen i kontrast til de godt krydra kakebunnene.
Veganske gresskarcupcakes
Ingredients
- 1 dl soyamelk
- 1 ts eplesidereddik
- 1 dl gresskarpuré se kommentarer under
- 1 dl olje n øytral smak
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 2 ss gresskarkrydderblanding se kommentarer under
- 0,5 ts salt
- 3 dl hvetemel
Kremostglasur
- 100 g vegansk margarin
- 200 g vegansk kremost
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
- 5-6 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
- Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré, olje, sukker, bunt sukker, bakepulver, natron, krydderblanding og salt. Visp til du har en helt jevn blanding, ha deretter i mel, og visp det hele raskt og kraftig sammen.
- Fordel i formene, sett i ovnen og stek i 18-20 minutter.
- Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.
Kremostglasur
- Kjør margarin, kremost, sitronsaft og vanilje helt jevn i en foodprocessor. Spe deretter med litt og litt melis, til du får en jevn glasur med smørbar konsistens.
- Fordel glasuren utover kakene. Sliter du med for flytende glasur, kan du ha i 1 ss smeltet kokosolje, og sette den i kjøleskapet før bruk.
- Et lite dryss gresskarkrydder på toppen setter prikken over i-en.
Notes
Flere oppskrifter
-
Gresskarcupcakes
Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur. Kombinasjonen gresskarpuré og gresskarkrydder i bakst er helt enormt god! Pureen fungerer på et vis som egg i kaker – den binder røren sammen og gjør resultatet saftig. Krydderet bidrar med masse god smak. Kollegene mine…
-
Bananbrød med gresskar
Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter.
-
Vegansk pumpkin spice latte
Høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær.