Go Back

Veganske gresskarcupcakes

Saftige og smaksrike veganske cupcakes med gresskar, masse godt krydder og en nydelig kremostglasur.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course bakst
Cuisine amerikansk
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 1 dl soyamelk
  • 1 ts eplesidereddik
  • 1 dl gresskarpuré se kommentarer under
  • 1 dl olje n øytral smak
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 2 ss gresskarkrydderblanding se kommentarer under
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl hvetemel

Kremostglasur

  • 100 g vegansk margarin
  • 200 g vegansk kremost
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 5-6 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
  • Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré, olje, sukker, bunt sukker, bakepulver, natron, krydderblanding og salt. Visp til du har en helt jevn blanding, ha deretter i mel, og visp det hele raskt og kraftig sammen.
  • Fordel i formene, sett i ovnen og stek i 18-20 minutter.
  • Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur

  • Kjør margarin, kremost, sitronsaft og vanilje helt jevn i en foodprocessor. Spe deretter med litt og litt melis, til du får en jevn glasur med smørbar konsistens.
  • Fordel glasuren utover kakene. Sliter du med for flytende glasur, kan du ha i 1 ss smeltet kokosolje, og sette den i kjøleskapet før bruk.
  • Et lite dryss gresskarkrydder på toppen setter prikken over i-en.
Keyword cupcakes