Bananbrød med gresskar
Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter.
Å bake uten egg er ikke noe stress, og en av de fabelaktige erstatningene du kan bruke er moste bananer og gresskarpuré. De hjelper til å holde baksten sammen, samtidig gjør de den ekstra saftig og god. Kombinert med litt bakepulver, blir det en kjempefin erstatning.
I denne oppskriften kombinerer jeg de to, og det blir helt perfekt. Bananbrødet er supersaftig, og det smaker utrolig godt. Som en bonus trenger vi ikke noe særlig søtning (1 dl lønnesirup på et helt bananbrød er ikke mye), da både gresskar og banan er naturlig søtt.
Server som dessert, til kaffen, til helgefrokost, eller når du bare har skikkelig lyst på noe godt.
Til oppskriften trenger du gresskarpuré og gresskarkrydder. Disse lager du fint selv (gresskarpureen kan også kjøpes i godt assorterte dagligvarebutikker).
Vegansk bananbrød med gresskar
Ingredients
- 1 dl valnøtter
- 100 g melkefri sjokolade
- 1 ss knuste linfrø
- 3 ss vann
- 3 godt modne bananer
- 2 dl gresskarpuré
- 1 dl lønnesirup
- 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 2 ss gresskarkrydder
- 0,5 ts salt
- 5 dl hvetemel
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir.
- Grovhakk valnøtter og sjokolade. Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé.
- Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen. Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt. Ha deretter i hvetemel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
- Vend inn valnøtter og sjokolade, og hell røren over i brødformen. Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det.
- Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.
Notes
Flere oppskrifter
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.