Kremet risotto med sopp og erter
Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…
I selve risottoen har jeg i litt kokosmelk, som gjør den utrolig kremet og ekstra fyldig. Men det som virkelig løfter den, er en frisk pesto på toppen. Denne står i perfekt kontrast til kokosmelkrisottoen, og ja – det ble bare veldig godt.
For å få i litt ekstra protein i retten har jeg i erter – en fabelaktig råvare som vi gjerne kan spise mer av! Erter er en av få belgvekster som dyrkes her i Norge, så den er både kortreist, smakfull og næringsrik. Veldig bra for en liten grønn kule.
Kremet risotto med sopp og erter
Ingredients
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 4 stilker oregano
- 4 stilker basilikum
- 200 g aromasopp
- 250 g risottoris
- 2 ss kaldpresset rapsolje
- 5 dl vann med buljongpulver varmt (se kommentar)
- 2,5 dl kokosmelk
- salt og pepper
- 50 g erter
Pesto:
- 1 liten bunt basilikum
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 3 ss pinjekjerner
- 0,5 dl kaldpresset rapsolje
- 0,5 sitron
Instructions
- Finhakk hvitløk og urter. Skjær sopp i skiver. Skyll risen i kaldt vann.
- Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og sopp, og la det surre i et par minutter. Spe med olje om det blir tørt. Rør deretter inn urtene og risen.
- Spe med litt og litt vann med buljongpulver, la det hele tiden koke inn før du har i mer. Til slutt rører du inn kokosmelk, smaker til med salt og pepper, og har i erter. Server risottoen med en god spiseskje pesto på toppen (oppskrift under).
Pesto:
- Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner, rapsolje og sitronsaft i en foodprocessor, og kjør til du har en grov pesto. Smak eventuelt til med litt salt.
Notes
Flere oppskrifter
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Empanadas
Empanadas er skikkelig, skikkelig godt, og kan fylles med enormt mye forskjellig. De eneste to grunnene til at jeg ikke lager det oftere er 1. det tar halvannen time fra start til slutt og 2. jeg må vaske kjevlen min etterpå. Dårlige grunner, helt klart.
-
Pasta med sopp i kremet saus
Nydelig pastarett med masse saus, masse sopp og hjemmelaga hvitløksbrød.